Leerzame Doe Duurzaam Dag op het Marktplein

05 oktober 2018
Leerzame Doe Duurzaam Dag op het Marktplein

PAPENDRECHT - Vrijdag 5 oktober is om 16.00 uur de ‘Doe Duurzaam Dag’ van start gegaan op het Marktplein. Deze gaat door tot 20:00 uur. Ook de kampvuurkok was aanwezig. Het vuur waarboven gekookt werd, was begin van de winkelstraat al te ruiken. De kampvuurkok liet je ervaren dat oud brood best lekker is en dat vruchten en groenten, die er niet helemaal puntgaaf uitzien, nog prima te gebruiken zijn. Je mocht proeven en het recept mee naar huis nemen.

Ook Scouting van Brederode zette zich in op de Doe Duurzaam Dag. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander en hun omgeving. Bij Scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier.

Bij de stands was vanalles te doen en te zien. Jong en oud werden uitgedaagd en tot nadenken gezet over Duurzame dingen. Er werd uitleg gegeven over het belang van de bijen en andere insecten door de Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid. Er werd uitgelegd wat we in Papendrecht doen om onze gemeente nog bijvriendelijker te maken. Dit alles onder het motto Papendrecht Zoemt. In de kraam van de stichting kon iedereen biologische bollen van voorjaarsbloeiers en honing kopen.

Bij de Operatie Steenbreek werd er samen met kinderen spelenderwijs gezocht naar manieren om de gemeente en haar inwoners goed voor te bereiden op klimaatverandering. Met een ‘watertafel’ werd een heftige regenbui getoond en wat er daarna gebeurt tijdens de afvoer van het water in verschillende type tuinen. Naast de watertafel werd er ook verteld over het nut van een ‘groene’ tuin voor vogels, vlinders, bijen en andere insecten.

Er stonden ook meerdere informatiestands:
- Bij het Regionaal Energieloket kon u vragen stellen die met het besparen van energie te maken hebben.
- Bij Stichting Drechtse Stromen kon iedereen die interesse heeft om van het gas los te komen en/of eigen zonne-energie op te wekken informatie krijgen en vragen stellen.
- Kringloop Opnieuw en Co liet zien dat gebruikte meubelen nog heel mooi kunnen zijn.

Verspreid over Winkelcentrum De Meent  kon iedereen de " Doe Duurzaam route " lopen. Meerdere winkeliers deden mee. Bezoekers moesten zelf ontdekken en proeven wat Duurzaam betekent. In de etalages van de deelnemende winkeliers moesten ze naar letters zoeken, die met elkaar een zin vormen. De eerste vijftig mensen met het juiste antwoord kregen een goodiebag.

Kinderen knutselen samen met hun ouders een insectenhotel of een vogelhuisje. Hele vrolijke creaties stonden, geverft in lichte tinten geel, oranje, groen en wit te drogen rond de lantaarnpaal.

Ook het DoeDuurzaamBijtje dat afgelopen zaterdag op de Meent rond liep om mensen uit te nodigen, liep samen met een ander DoeDuurzaamBijtje rond en ging met kinderen op de foto.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.