Hoopvolle start najaarscompetitie Badmintonclub Phoenix’17

30 september 2019 door Hennie van der Zouw
Hoopvolle start najaarscompetitie Badmintonclub Phoenix’17

PAPENDRECHT - De najaarscompetitie voor badmintonclub Phoenix’17 uit Papendrecht is inmiddels een paar weken oud. Er wordt door zowel de jeugd als de senioren in verschillende competitievormen meegedraaid. De jeugd speelt in de gemengde en pilot competitie, daar waar Phoenix’17 ook een regiopionier is en  actief heeft ingezet bij Badminton Nederland. De senioren spelen de reguliere najaarscompetitie in de 7e divisie. In totaal zijn er nu 6 teams actief in de regionale badminton competitie.

Team 1, deelnemer in de pilot competitie P1, heeft een zeer enerverende start gemaakt en staat met 2 winstpartijen op een 2e plaats. Het 2e jeugdteam, spelend in de gemengde competitie, staat een keurige derde na gelijkspel. Zij hebben slechts 1 ronde gehad, hier is nog alles mogelijk.  Team 3, welke vorig jaar nog regiokampioen is geworden in de U13 jongens, staat na 2 gelijkspel partijen op een mooie 1e plaats. Wetende dat ze moeten uitkomen in een hogere poule door geringe inschrijvingen in hun eigen leeftijdscategorie (U15-U17 in plaats van U13-U15) is dit een knappe prestatie. Het 4e team, vers uit de opstartcompetitie van vorig jaar en aangevuld met nieuwe spelers, doet het goed met een mooie 3e plaats door een winst en verlies partij.

De jongste spelers in de regionale badmintoncompetitie spelen in team 5. Ondanks hun jonge leeftijd, oudste speler is 11 jaar, komen zij uit in de U13 afdeling. Door het gemis van een opstartcompetitie in het najaar, draaien zij al direct mee in de reguliere competitie. De inzet en het enthousiasme neemt toe bij elke wedstrijd evenals de opgedane ervaring. Er is zeer zeker progressie te zien in de uitslagen en dat is knap gezien hun poule.

Het senioren team bestaat uit een mengeling van een enkele oudgedienden, nieuwe spelers en spelers die na jaren de sport weer oppakken. De keuze van divisie 7 blijkt ambitieus; ondanks veel 3-setters en enkele gewonnen individuele partijen heeft men nog geen winst kunnen behalen.

De teams hebben nog meer dan de helft van de competitie te gaan. Vooralsnog is badmintonclub Phoenix’17 trots op de inzet van hun spelers en is blij zoveel mogelijk leden wedstrijdervaring op te kunnen laten doen. Eind februari zullen we weten wat de inzet heeft gebracht, waarna men direct verder kan gaan in de voorjaarscompetitie !

Mocht u eens willen komen kijken bij één van de competitiewedstrijden of zelf kennis maken met de badmintonsport dan bent u van harte welkom in Sportcentrum Papendrecht op de vrijdagavond vanaf 19:30. Andere speeldagen en tijden zijn er ook, informeert u via: info@phoenix17.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.