Zuid-Afrika op de Willem

30 september 2019 door Hennie van der Zouw
Zuid-Afrika op de Willem

PAPENDRECHT - Het Willem de Zwijger College werd benaderd door de stichting ‘Friends of Stars’ om mee te werken aan een educatief programma voor kansarme Zuid-Afrikaanse jongeren, die twee weken bij gastgezinnen in Papendrecht verbleven. Dit past naadloos in het kader van verantwoordelijkheid, maatschappelijke betrokkenheid en de projecten van ‘De Willem Gaat Globaal’.  Maandag 23 september kwamen 16 jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar op de Willem. Zij namen deel aan de lessen Nederlands, Engels, Techniek en Aardrijkskunde. Handig was het dat deze jongens met hun Zuid-Afrikaanse taalachtergrond de lessen in het Nederlands heel goed konden volgen.

Elke 2 jaar probeert Cloetesville High School (afkomstig uit een arm gedeelte van Stellenbosch) -in het kader van een Leadership-program- richting Nederland te komen. Zij komen met hun best presterende schoolvoetbalteam. Deze spelers sparen twee jaar om deel te mogen nemen aan dit programma. De afgelopen jaren hebben zij de stap gemaakt richting het Zuid-Afrikaans betaald voetbal of richting een universiteit. Stichting Friends of Stars ondersteunt dit initiatief door de huisvesting, vervoer en activiteiten te organiseren. Zij doen dit in samenwerking met Nederlandse regionale voetbalverenigingen, waaronder voetbalclub VV Papendrecht.

In de regiobladen van vorige week was te lezen, dat de Papendrechtse tegenstanders, bij de voetbalwedstrijd tegen het elftal van Cloetesville High School, het onderspit moesten delven.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.