Papendrecht doet voorlopig niet mee met regionale vuurwerkshow

27 september 2019
Papendrecht doet voorlopig niet mee met regionale vuurwerkshow

PAPENDRECHT - Op donderdag 26 september 2019 werd in de gemeenteraad vergaderd over het voorstel om samen met de gemeenten Dordrecht en Zwijndrecht een vuurwerkshow te organiseren tijdens de komende jaarwisseling.

Op Koningsdag wordt er al jaarlijks een vuurwerkshow gegeven op het drierivierenpunt, dus er is reeds ervaring mee. Het idee achter een jaarlijkse vuurwerkshow is de hoop dat het vuurwerkoverlast in de rest van de drie plaatsen minder groot zal zijn.

Een meerderheid in de gemeenteraad van Dordrecht heeft reeds positief gestemd, maar in Papendrecht werd gisteren over dit onderwerp vergaderd.

De kosten van € 10.000,- voor de gemeente Papendrecht bleek een groot struikelblok. Papendrecht moet namelijk 20% van de totale kosten betalen. Verder is nog niet duidelijk hoe Papendrechtse inwoners oud het nieuwe het liefst willen vieren. Aan de hand van eerdere reacties op Facebook over dit onderwerp, blijkt dat veel inwoners voor een totaal vuurwerkverbod zijn, terwijl een eveneens grote groep graag zelf vuurwerk wil kunnen blijven afsteken.

De D66, CDA en Onafhankelijk Papendrecht stonden positief tegenover een vuurwerkshow, maar de andere partijen willen zich liever richten op handhaving en vuurwerkvrije zones. Uiteindelijk werd er door de VVD een ordevoorstel ingediend en door de raad aangenomen, om eerst een maatschappelijk debat te starten om er achter te komen hoe Papendrechtse inwoners Oud&Nieuw het liefst willen vieren.

Foto: Rozemarijn van Hengel

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.