Winkelcentrum Papendrecht nu al aan renovatie toe

27 juni 2012
Winkelcentrum Papendrecht nu al aan renovatie toe

PAPENDRECHT - Het nieuwe winkelcentrum De Meent in Papendrecht wordt gerenoveerd. Nog geen vijf jaar geleden werd het opgeleverd, maar nu al moet een groot deel van de vloeren worden vervangen. Probleem is dat er scheuren in het tegelwerk zitten, waardoor er bij regen in de ondergelegen winkels lekkages optreden.

Bij de bouw van de nieuwe Meent in 2007 is een fout gemaakt door de aannemer. Tegels zijn te dicht tegen elkaar geplaatst hetgeen bij grote temperatuurverschillen kan leiden tot scheurtjes.

Lekkage
De ontstane scheurtjes in de tegelvloer op de bovenverdieping van het winkelcentrum zorgen ervoor dat regenwater door de grond heen naar beneden sijpelt. Winkels op de benedenverdieping van de Meent ondervinden daar veel hinder van. Waterplekken in plafonds en kalkstrepen langs de deuren zijn geen uitzondering bij de verschillende panden.   Volgens aannemer Lugtenburg was er bij de bouw vijf jaar terug geen twijfel over de constructie. “Alle partijen hier waren het erover eens dat het zo allemaal goed lag”. Toch neemt de aannemer zijn verantwoordelijkheid vijf jaar na dato alsnog, want de renovatie valt nog onder de garantie.

Weinig overlast
Klanten merken volgens de plannen maar weinig van de verbouwingen in de komende twee maanden. Er wordt zoveel mogelijk buiten de openingstijden gewerkt, zodat het publiek en de winkeliers weinig overlast ondervinden van de verbouwing

Tekst: RTV Rijnmond
Foto: Hans Huisman

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.