CU en SGP willen Papendrechts Preventieakkoord

24 september 2019 door Hennie van der Zouw
CU en SGP willen Papendrechts Preventieakkoord

PAPENDRECHT - ChristenUnie en SGP roepen het college van B&W op om een Papendrechts Preventieakkoord op te stellen. Zij dienen hiervoor een motie in.

De twee partijen willen dat de gemeente Papendrechters stimuleert om gezonder te leven. SGP-fractievoorzitter Arjan Kosten: 'Begin september werd in de Tweede Kamer het Nationaal Preventieakkoord besproken. Er was toen brede steun. Het akkoord is opgesteld door zeventig maatschappelijke organisaties en heeft de ambitie om roken, problematisch alcoholgebruik en overgewicht tegen te gaan, met name onder jongeren. ChristenUnie en SGP staan hier van harte achter. Voorkomen is beter dan genezen.'

ChristenUnie-fractievoorzitter Pieter Jan den Dekker: 'De volgende stap is dat we het Preventieakkoord lokaal handen en voeten geven. Denk bijvoorbeeld aan het rookvrij maken van gemeentelijke gebouwen, sportverenigingen en scholen. Dat moet je goed regelen. Daarom dienen we deze motie in. We vragen het college om met lokale partners aan de slag te gaan om een breed preventiebeleid op te stellen. We willen reeds bestaande initiatieven bundelen en goed kijken waar we nog een stapje extra kunnen zetten.'

Het voorstel van ChristenUnie en SGP wordt donderdag 26 september besproken in de Papendrechtse gemeenteraad.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.