Eerste ronde in Regiocompetitie voor De Geul

23 september 2019 door Hennie van der Zouw
Eerste ronde in Regiocompetitie voor De Geul

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Sportcentrum in Papendrecht de eerste ronde in de Regiocompetitie gezwommen. De Geul komt uit in de B-competitie en kon bij deze eerste wedstrijd om diverse redenen helaas niet op volle sterkte aantreden. Desondanks lijkt het erop dat de ploeg keurig in de middenmoot staat na 1 wedstrijd, wat een goede uitgangspositie is voor de rest van deze competitie.
Er werd een groot aantal persoonlijke records gezwommen met als uitschieters Rens van der Es en Tygo van Berkel, die op de 100 wissel bij jongens minioren 6 allebei een dik PR van meer dan 10 seconden lieten noteren. Evi Kleijn was in de categorie meisjes junioren 4 goed voor een PR van 7 seconden op de 100 rug en een PR van 6 seconden op de 200 vrij.

De wedstrijd begon met een 4x50 vrij estafette voor gemengde teams en het Geulteam met Laura ’t Lam, Dylan Groeneveld, Lois van Valen en Brandon Groeneveld pakte hier een 6e plaats.

Bij de dames zwom Esmée Roodenburg naar een 8e plaats op de 200 school, een 9e plaats op de 100 vlinder en een 7e plaats op de 100 wissel. Faustine Mussig zorgde twee 10e en een 12e plaats voor de overige punten. Op de 200 rug heren zwom Max Muller in een PR naar de 8e plaats, op de 100 vlinder werd hij 7e. De overige punten kwamen op naam van Ivan van Omme.

In de categorie meisjes jeugd pakte Laura ’t Lam een 6e plaats op de 100 vrij, Dana Kleijn zette een mooi PR op de klokken. Op de 100 vlinder werd Laura 10e, Lois van Valen zorgde voor de overige punten. Bij de jongens in deze categorie was er een 8e plaats voor Brandon Groeneveld op de 100 vrij, Erik Verhagen zwom een PR op deze afstand.

Daphne van Tilburg tikte in de categorie meisjes junioren 4 als 6e aan op de 100 rug, Lois van Valen werd 8e in een PR. Op de 200 vrij zwommen Daphne en Lois beiden een PR, Daphne werd 7e en Lois 9e. Robin Schols haalde bij zijn eerste wedstrijd voor de Geul in een mooi PR een 5e plaats op de 100 rug en een 2e plaats op de 200 vrij.

Donna Verhoef was in de categorie meisjes junioren 2 goed voor een 5e plaats op de 100 wissel en een 7e plaats op de 50 school, beide keren in een PR. Jasmijn Schols zwom een PR op de 100 wissel.
Bij de jongens zwommen Jesper van Tilburg en Dylan Groeneveld beiden een PR op de 100 wissel.
De enige gouden medaille viel in de categorie jongens minioren 6: Paul Ruitenberg was op de 50 school iedereen te snel af en tikte als 1e aan, in een PR. Tygo van Berkel zwom ook een PR op deze afstand.

Bij de afsluitende estafettes werden Daphne van Tilburg, Faustine Mussig, Esmée Roodenburg en Laura ’t Lam 7e op de 4x50 wissel dames. Het herenteam met Max Muller, Robin Schols, Brandon Groeneveld en Ivan van Omme werd 5e op de 4x50 vrij.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.