Papendrecht een hele dag in het teken van taal: Activiteiten bibliotheek onder de aandacht

17 september 2019 door Hennie van der Zouw
Papendrecht een hele dag in het teken van taal: Activiteiten bibliotheek onder de aandacht

PAPENDRECHT - Dinsdag gingen de taalvrijwilligers van de Bibliotheek AanZet de straat op. Zij spraken mensen aan en deelden kaarten uit. Want zo’n 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en rekenen. En dat zijn niet alleen mensen die nieuw in Nederland zijn. Ook mensen die hier geboren en getogen zijn, kunnen daar veel moeite mee hebben. Wie advies wil over les of wil oefenen met de Nederlandse taal, kan bij de bibliotheek terecht. Maar dat weet niet iedereen. Daarom brachten de taalvrijwilligers de activiteiten van de bibliotheek eens goed onder de aandacht. Op de markt, in een verzorgingstehuis en in het gemeentehuis, waar wethouder De Ruijter een stapeltje kaarten in ontvangst nam. De dag werd gezellig afgesloten in de bibliotheek, met een receptie voor taalvrijwilligers en taalleerders.

Taalpunt
Al vier jaar lang helpen taalvrijwilligers mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken, lezen en schrijven. Zij helpen hen de juiste cursus vinden en oefenen wekelijks met de taalleerders. Remko Jas van de Bibliotheek AanZet: “De Bibliotheek zet zich samen met andere organisaties en vele taalvrijwilligers het hele jaar in om zoveel mogelijk mensen te ondersteunen bij het (beter) leren lezen, schrijven en spreken. We hopen dat na vandaag weer nieuwe deelnemers én vrijwilligers zich aanmelden. Want wie de taal beheerst, kan zich beter redden in het dagelijks leven.” Het Taalpunt in Bibliotheek Papendrecht is elke dinsdag van 14.00-16.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Week van de Alfabetisering
Tijdens de Week van de Alfabetisering, van 9 t/m 15 september, is er landelijk aandacht voor (beter) leren lezen en schrijven. Hier besteedt de Bibliotheek AanZet het hele jaar door aandacht aan, maar tijdens deze speciale week waren er extra, feestelijke activiteiten. Op debibliotheekaanzet.nl/terugblikken/wvda staat een sfeerimpressie.

Over Bibliotheek AanZet
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is een eigentijdse plek in de buurt waar je kunt leren, werken, anderen kunt ontmoeten of waar je komt om te ontspannen. We inspireren onze bezoekers, we verrijken hun kennis en versterken hun netwerk door ontmoetingen.
Een lidmaatschap heb je alleen nodig als je materialen wilt lenen. Bij onze activiteiten is iedereen welkom. Laat je inspireren op www.debibliotheekaanzet.nl en stap binnen bij ons.

Afbeelding: Taalvrijwilligers van de bibliotheek overhandigen een stapeltje kaarten aan wethouder De Ruijter.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.