Deze week - 14 t/m 21 september - staat in het teken van verkeersveiligheid

16 september 2019 door Hennie van der Zouw
Deze week - 14 t/m 21 september - staat in het teken van verkeersveiligheid

PAPENDRECHT - Deze week - 14 t/m 21 september - staat in het teken van verkeersveiligheid. Tijdens deze week geven verschillende bassischolen en middelbare scholen aandacht aan verkeersveiligheid. Zo maakt Papendrecht een punt van nul verkeersslachtoffers!

Wat is er te doen in Papendrecht?
In de week van verkeersveiligheid worden er verschillende campagnes gehouden:

o Diverse basis in Papendrecht doen mee aan de SCHOOL op SEEF Schoolbrengweek. Alle ouders en leerlingen worden opgeroepen om in deze week zoveel mogelijk lopend of op de fiets naar school te komen. Zo wordt er aandacht gegeven aan een rustigere en veiligere schoolomgeving. Daarnaast is het beter voor het milieu en is bewegen goed voor de gezondheid.

o Op dinsdag 17 september - 12.00 – 16.00 uur - wordt de MONO-campagne onder de aandacht gebracht bij de middelbare scholen Willem de Zwijger college (Van der Palmstraat) en De Lage Waard (tegenover hoofdingang Burg. Keijzerweg). Deze campagne richt zich op de bewustwording van het gevaar van appen en bellen op de fiets. Leerlingen kunnen een quiz invullen over hun eigen aandacht in het verkeer. Wethouder Kees de Ruijter zal ook aanwezig zijn tijdens deze campagne.

o Donderdag 19 september staat in het teken van de oversteekhelden. Tussen 10.00 en 12.00 uur zal een aantal leerlingen van groep 7 van OBS De Knotwilg samen met de politie automobilisten aanspreken. Dit zal plaatsvinden op de Burgemeester Keijzerweg / Veerweg in Papendrecht. Deze campagne is ontwikkeld vanwege het relatief hoge aantal verkeersslachtoffers op 50 km wegen bij oversteekplaatsen in de regio Drechtsteden. Wethouder Kees de Ruijter zal tijdens deze campagne ook aanwezig zijn om de kinderen te helpen bij de verkeersactie.

o De week wordt afgesloten met een Drive Experience op 21 september. Tijdens deze dag kunnen jonge automobilisten, met maximaal 3 jaar hun rijbewijs, ervaren hoe het is om een noodstop te maken of in een slip te raken. Daarnaast kunnen ze met elkaar de discussie aangaan over rijden onder invloed en krijgen ze informatie over veilig rijden.

Niet alleen Papendrecht doet mee
Alle Drechtsteden besteden, middels verschillende acties, aandacht aan de Week van de verkeersveiligheid. Deze campagne past goed binnen de doelstellingen van de Drechtsteden om samen te werken en kennis te delen om verkeersveiligheid te waarborgen en verbeteren.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.