Kwetsbare mensen krijgen arbeidskansen bij Frittella

30 september 2014
Kwetsbare mensen krijgen arbeidskansen bij Frittella

PAPENDRECHT - Pannenkoekenhuis Frittella, de Stichting Mee en de gemeente Papendrecht hebben maandagmiddag 29 september een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Daarmee bekrachtigden de partijen hun samenwerking, waarbij kwetsbare mensen een kans op de arbeidsmarkt krijgen. De overeenkomst werd ondertekend door wethouder Jan Nathan Rozendaal, eigenaar van leerwerkbedrijf Frittella Christiaan van Engen en Jacqueline Steeghs van Stichting Mee.

Frittella biedt als leerwerkbedrijf met name kwetsbare mensen leerwerkplaatsen aan. Zij krijgen van het pannenkoekenhuis in Papendrecht daarmee een kans om weer in het arbeidsproces te komen. Frittella zorgt voor opleiding en begeleiding van de deelnemers op de werkvloer. Stichting MEE verzorgt de intake bij alle leerwerkbedrijven in Papendrecht. Ook bij Frittella doet de stichting de intakegesprekken met mogelijke deelnemers, die bij voorkeur woonachtig zijn in Papendrecht. Op deze manier blijven kwetsbare groepen actief in de samenleving en worden ze daar waar nodig geholpen.

De gemeente Papendrecht vindt het belangrijk dat inwoners hun eigen verantwoordelijkheid hebben en zoveel mogelijk zelfredzaam zijn. De gemeente is dan ook zeer verheugd over dit gezamenlijke initiatief. Wethouder Jan Nathan Rozendaal: ‘Als gemeente willen we dat iedereen meedoet in de samenleving. Het is geweldig om te zien dat pannenkoekenhuis Frittella ook met name kwetsbare mensen in een veilige omgeving structuur biedt en de kans geeft om zich te ontwikkelen. Als gemeente moedigen we dat van harte aan.’

Foto: Leerwerkbedrijf Frittella, gemeente Papendrecht en Stichting MEE ondertekenen samenwerkingsovereenkomst.
Fotograaf: Richard van Hoek.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.