Gouden Schoolkantine Schaal voor CSG De Lage Waard

13 september 2019 door Hennie van der Zouw
Gouden Schoolkantine Schaal voor CSG De Lage Waard

PAPENDRECHT - CSG De Lage Waard heeft voor beide locaties een Gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laat de school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.  Vandaag is de schaal uitgereikt door de medewerkers van Markies die de schoolkantines beheren.

CSG De Lage Waard heeft samen met Markies, hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine. In een gouden schoolkantine is minimaal tachtig procent van het aanbod een betere keuze. De gezonde keuze is de makkelijkste keuze. Het oog van leerlingen valt daardoor meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt . “Ik vind het belangrijk dat kinderen gezonde voeding wordt aangeboden. We hebben altijd een leuk  assortiment, leerlingen kopen graag een lekker broodje in de pauze. We merken dat ze eerder kiezen voor een broodje gezond dan voor een snack. Dat is natuurlijk super! Ik ben dan ook erg blij dat we voor de tweede keer een Gouden Schoolkantine hebben verdiend.“ aldus Daniëlle Scheepens medewerker Markies, locatie vmbo/mavo.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter: jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Ook José Neef, medewerker Markies van de locatie havo/vwo, is blij met de Gouden Schoolkantine Schaal. Ze maakte voor deze gelegenheid fruitspiesjes met papaya, kumquats, drakenfruit en sterfruit. “Op deze manier maken leerlingen kennis met bijzondere fruitsoorten en is gezond eten ook gewoon leuk.”

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: Burgemeester Keijzerweg (vmbo en brugklas mavo/havo) en Vijzellaan (havo/vwo).

De Gezonde Schoolkantine
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum. Het doel is een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen.

Foto: André Visser sectordirecteur locatie vmbo/mavo en Daniëlle Scheepens medewerker Markies met Gouden Schoolkantine Schaal

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.