Boskalis verwerft EUR 85 miljoen aan kustbeschermingscontracten in Europa

12 september 2019 door Hennie van der Zouw
Boskalis verwerft EUR 85 miljoen aan kustbeschermingscontracten in Europa

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft in het Verenigd Koninkrijk en Roemenië contracten verworven ter versterking en bescherming van een deel van de kust tegen erosie. De gezamenlijke waarde van de contracten bedraagt circa EUR 85 miljoen.

Boskalis heeft van de Portsmouth City Council een contract verworven voor de aanleg van nieuwe zeeweringen in Southsea nabij Portsmouth in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk. Het project wordt in joint venture met VolkerStevin uitgevoerd en zorgt ervoor dat duizenden huishoudens en bedrijven langs een kuststrook van 4,5 kilometer beschermd worden tegen overstromingen. Als onderdeel van het project zet Boskalis een grote sleephopperzuiger in voor een strandsuppletie en wordt de kustlijn versterkt door het plaatsen van stenen met behulp van zogenoemde rock barges. De voorbereidende werkzaamheden gaan per direct van start en het project wordt naar verwachting vanaf begin 2020 gedurende een periode van vijf jaar uitgevoerd.

Daarnaast heeft Boskalis in Roemenië een contract verworven van de Roemeense autoriteit op het gebied van waterbeheer voor het beschermen van de kustlijn van Mamaia nabij de stad Constanta. Voor dit project zal door Boskalis vier miljoen kubieke meter zand worden gebaggerd met behulp van een grote sleephopperzuiger, en over een lengte van zeven kilometer een suppletie worden uitgevoerd om een 100 meter breed strand aan te leggen. Deze bescherming moet verdere erosie van de kust voorkomen en een vaste kustlijn in stand houden. Het project is onderdeel van een omvangrijk programma van de Europese Investeringsbank ter bescherming en herstel van kustgebieden. De voorbereidende werkzaamheden, waaronder afronding van het ontwerp en technische werkzaamheden, gaan per direct van start. De uitvoering van het project begint in de eerste helft van 2020 en zal worden voltooid in 2021.‎

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.