VV Papendrecht verplettert VV Drechtstreek met 1-6

09 september 2019
VV Papendrecht verplettert VV Drechtstreek met 1-6

PAPENDRECHT - VV Papendrecht heeft op zaterdag 7 september een dik verdiende 1-6 overwinning geboekt op dorpsgenoot Drechtstreek. Na twee minuten stond de 0-1 al op het bord. Het was Jarden van Ek die na een combinatie op de linkerkant zich prima vrij speelde en alleen richting Joris Moesman kon.

Oog in oog met de Drechtstreekkeeper bleef hij uiterst koel en schoof de bal binnen. In de 8e minuut laat Drechtstreek zich even zien maar het schot uit de tweede lijn is geen probleem voor Papendrecht keeper Roy Rijntjes. Een minuut later is het Papendrecht wat op 0-2 komt. Wederom over de linkerkant. Koen Lighaam wordt weggestuurd zijn voorzet wordt perfect afgerond door Justin Beemsterboer. Als Koen Lighaam uit een corner met zijn hoofd de 0-3 op het bord zet is de wedstrijd eigenlijk gespeeld.

Papendrecht krijgt nog diverse kansen om de voorsprong verder op te voeren maar Justin Beemsterboer en Jarden van Ek worden beide door Joris Moesman van hun tweede treffer afgehouden. Rond de 30e minuut komt Drechtstreek wat meer in de wedstrijd maar het komt niet verder dan enkele corners en schoten uit de tweede lijn.

Papendrecht blijft in de omschakeling gevaarlijk maar krijgt ook geen grote kansen meer. Na de rust zijn de eerste minuten voor Drechtstreek maar net als voor rust lukt het niet om de Papendrecht defensie in de verlegenheid te brengen. De eerste aanval van Papendrecht is direct raak. Jarden van Ek stuurt met een geweldige steekbal Justin Beemsterboer de zestien in die vervolgens met een lob de uitkomende Joris Moesman kansloos laat. Niet veel later zet Sven van der Net Papendrecht op 0-5. De energieke middenvelder steekt het hele middenveld over, diverse tackels ontwijkend, zijn schuiver van de rand van de zestien verdwijnt in de verre hoek. Invaller Kevin Tilroe is dicht bij de 0-6 als hij alleen voor Joris Moesman voorlangs schiet.

In de 69e minuut scoort Drechtstreek de eretreffer. Yunus Ekiz straft een onoplettendheid in de Papendrecht defensie af. Vrijstaand op de rand van de zestien schiet hij de 1-5 binnen. Twee minuten later is de marge, na een curieus doelpunt, alweer vijf. Op de rand van de zestien probeert de Drechtstreek defensie de bal weg te verwerken maar via een eigen speler vliegt de bal over de verbouwereerde Joris Moesman heen in het net. Papendrecht krijgt nog kansen op meer maar de schoten van Sven van der Net en Endinho Goodett worden met prima reddingen door Joris Moesman onschadelijk gemaakt. Als scheidsrechter Loontjes na 90 minuten afblaast is er berusting bij Drechtstreek en is er vreugde bij Papendrecht wat na een reeks van vijf dorpsderby’s eindelijk weer als winnaar van het veld stapt.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.