Het Wereldfeest in Vijverpark verbroedert Papendrechters

11 september 2017
Het Wereldfeest in Vijverpark verbroedert Papendrechters

PAPENDRECHT - Het Wereldfeest wordt om het jaar gevierd in het Papendrechtse Vijverpark. Dit jaar werd het gehouden op zaterdag 9 september van 16.00-22.30 uur. Verschillende in Papendrecht wonende nationaliteiten maakten hapjes uit eigen land en presenteerden hun land van herkomst tijdens dit Wereldfeest. Cultuur Centrum ToBe zorgde voor een fantastisch muziek- en dansprogramma. Kortom, het was een Wereldfeest waar we elkaar beter leerden kennen en meer begrip voor elkaar kregen.

Een enthousiaste bezoekster vertelde het volgende: "Gisteravond waren Erik en ik een poosje naar het Wereldfeest in Papendrecht. Veel Syriërs die we het afgelopen jaar via de SIHVPa, Stichting Interkerkelijke Hulp Vluchtelingen Papendrecht, ontmoet hebben, waren er ook.

Blijde gezichten dat ze bekenden zagen en warme ontmoetingen. Uiteraard moesten we proeven van hun eten (en mochten we hier niet voor betalen). Maar wat ik wil delen is een gesprek met een van hen.

Hij gaf aan dat hij de ontmoetingen zo fijn vindt: gewoon christenen met moslims. "We hebben dezelfde God en gaan dezelfde weg". We waren het erover eens dat het fijn zou zijn als heel de wereld er zo over zou denken. Wat zou het dan een Wereldfeest zijn." tot zover de enthousiaste bezoekster.

Op het programma van het wereldfeest stond:

16.00- 16.15 uur: Lantaarnoptocht onder leiding van Caribbean Energy Brass
16.15- 16.30 uur: Toespraak burgemeester en Brassband                         
16.30- 16.50 uur: Indiase muziek van Indian Music Circle
16.50- 17.00 uur: Dansvoorstelling A free Afrikaanse dans op Afrikaanse muziek
17.00- 17.10 uur: Dansvoorstelling van Bolliwood en Fusion Indian Dance op Indiase muziek
17.10- 17.40 uur: Braziliaanse muziek van Jazzy Choro Quartet feat Magda Mendes
17.45- 18.15 uur: Turkse muziek van Husnu Uysal
18.15- 18.45 uur: Spaanse muziek van Flamenco gitaristen
18.45- 19.30 uur: Cubaanse muziek van Sus Amigos
19.30- 19.45 uur: Australische muziek van Mark Appel Didgeridoo speler
19.45- 20.10 uur: Modeshow
20.10- 20.30 uur: Ierse muziek van Les Muller met gitarist Philip Masure
20.30- 20.50 uur: Classic break
20.50- 21.00 uur: Duizend en een nacht verhalen verteller op het podium
21.00- 22.00 uur: West Coast Big Band met soulzanger Orlando Milan

Foto: Karel Thieme.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.