Wereldfeest brengt duizenden bezoekers op de been

08 juni 2015
Wereldfeest brengt duizenden bezoekers op de been

PAPENDRECHT - Het vierde wereldfeest, dat op zaterdag 6 juni 2015 in het Papendrechtse Vijverpark plaatsvond, was een daverend succes.

Papendrechtse vrijwilligers van 14 nationaliteiten hadden zelf een scala aan exotische gerechten bereid die gretig aftrek vonden. Het feest werd om 16.00 uur geopend door burgemeester De Bruin en de twee Zomerkoninginnen Mynke en Erim. Vervolgens kwamen zo ongeveer alle zintuigen van de vele bezoekers ruimschoots aan hun trekken door de heerlijkste geuren en smaken in de eettenten, het volle en gevarieerde muziek- en dansprogramma op de podia en een modeshow. Samen met het heerlijke weer werd het een onvergetelijk feest voor en door Papendrechters.

Inwoners van Turkse, Palestijnse, Sudanese, Indonesische, Congolese, Antilliaanse en Peruaanse afkomst maar ook de Nederlandse, Irakese, Ghanese, Japanse, Marokaanse en Braziliaanse hadden uren in de keuken gestaan om voor het publiek allerlei lekkernijen te bereiden uit land van herkomst. En met succes, er moest zelfs een eetpauze worden ingelast om gastheren en gastvrouwen even rust te gunnen en bezoekers die later naar het feest kwamen nog de kans te geven de gerechten te proeven.

Ook het muziekprogramma had een werelds karakter. Zo waren er o.a. Braziliaanse capoeira straatvechters, een Russisch koor met dansers, Japanse trommelaars, Ierse Riverdance, Tangodansers en heerlijke Reggae. De avond eindigde op het hoogtepunt met een dansvloer vol salsa-dansende heren en dames op de opzwepende klanken van de Cubaanse band 'Pedro Luis y Su Quinteto Caney'.De succesformule van het Wereldfeest is de combinatie van doorlopende optredens - samengesteld door Cultureel Centrum ToBe - gecombineerd met
de grote vrijwillige inzet uit de eigen gemeente. De vrijwilligers zijn maar wát trots om meerdere elementen van hun gekoesterde eigen cultuur te tonen en dit blijkt voor veel bezoekers een mooie aanleiding om in gesprek te raken en beter kennis te maken met elkaars gewoonten.

En daarmee is ook het onderliggende doel van het Wereldfeest bereikt. Naast de inzet van vrijwilligers bij de wereldkeuken, waren er tevens 10 vrijwilligers van De Lage Waard die keihard hebben mee geholpen om het feest tot een succes te maken.

Het Wereldfeest is een initiatief van de gemeente Papendrecht en wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Rabobank Drechtsteden en Woonkracht10.

Fotograaf: Pieter van den Berg.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.