Nu ook dagopvang bij IKC de Wielen

05 september 2019 door Hennie van der Zouw
Nu ook dagopvang bij IKC de Wielen

PAPENDRECHT -Wasko’s dagopvanglocatie In Kannen en Kruiken aan de Douwes Dekkerlaan in Papendrecht is verhuisd naar Integraal Kindcentrum De Wielen aan de P. Zandstraat 1. Een logische stap naar een volledig IKC. In deze dagopvanggroep worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. 

“We zijn blij dat we nu ook de jongste kinderen ruimte om te groeien kunnen bieden. We hebben jarenlang met veel plezier aan de Douwes Dekkerlaan gezeten”, aldus Michelle de Groot, Kinderopvang Coördinator IKC De Wielen. “Vaak vragen mensen ons wat de voordelen van een IKC zijn”, vervolgt De Groot, “In een IKC zijn kinderen de hele dag op één vertrouwde plek. Ze zien dezelfde gezichten, waardoor ze zich er sneller thuis voelen.”

Saskia Bishoff, directeur IKC De Wielen vult aan: “Er is een nauwe samenwerking tussen school en kinderopvang. En dat komt de ontwikkeling van het kind weer ten goede. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers van de BSO wisselen bijvoorbeeld informatie uit, waardoor er een beter beeld ontstaat over het kind. Ook zijn er gezamenlijke activiteiten.” “Baby’s ontvangen liefdevolle aandacht en peuters worden op speelse wijze voorbereid op de basisschool”, vervolgt De Groot. “We kijken niet alleen naar het kind als individu maar ook hoe het zich ontwikkelt in groepsverband. Ook voor ouders zijn de vaste aanspreekpunten en vertrouwde gezichten prettig.”

Bij Wasko Kinderopvang en Openbaar Primair Onderwijs Papendrecht en Sliedrecht geloven ze dat door samenwerken je kinderen veel meer te bieden hebt. Een IKC (Integraal Kindcentrum) als De Wielen wordt daar op ingericht. Net zoals de andere OPOPS-locaties in de regio. Inge de Goeij, teamleider Wasko Kinderopvang: “Leren doe je elke dag, je hele leven lang. Je leert op allerlei manieren: door te spelen, samen te werken, na te denken over jezelf, creatief te zijn en kennis te vergaren. Door samen te werken met de school werken we onder andere met gezamenlijke thema’s voor de kinderen. Ook kunnen we als één team van professionals elkaar ondersteunen.”

Op de locatie de Wielen is kinderopvang van 0 t/m 12 jaar. De BSO en peuterspeelgroep zitten al langer in het schoolgebouw. Bij Wasko kunnen peuters al vanaf 2 jaar starten op de peuterspeelgroep.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.