Politie zet helikopter boven Wilgendonk in om voorvluchtige man te pakken

20 augustus 2019
Politie zet helikopter boven Wilgendonk in om voorvluchtige man te pakken

PAPENDRECHT - Op dinsdag 20 augustus 2019, omstreeks 20.30 uur, kregen agenten een ANPR-hit op de A15 richting Rotterdam. De eigenaar van deze auto, een 34-jarige man uit Oud-Beijerland, had een ingevorderd rijbewijs en meerdere boetes met een totale waarde van meer dan € 1500,- openstaan.

Collega agenten hebben hierop positie ingenomen op de A15 ter hoogte van de oprit Sliedrecht. Na enkele minuten kwam het voertuig voorbij en werd er een volgteken gegeven aan de bestuurder. De bestuurder, die ook de eigenaar van het voertuig was, wilde klaarblijkelijk niet meewerken aan deze controle en ging er vandoor. Hierop werd direct met zwaailichten en sirene de achtervolging ingezet.

Het voertuig kon over de de N3, Burgemeester Keijzerweg, Platanenlaan en de Wilgenhof te Papendrecht door onze collega’s worden achtervolgd. Hierbij maakte hij meerdere verkeersovertredingen zoals het drie keer rijden door het rode verkeerslicht en twee keer rijden over een puntstuk. Hierna raakte het voertuig helaas uit het zicht.

Kort hierop werd het voertuig leeg aangetroffen op de Lupinehof. De helikopter van De Luchtvaartpolitie en meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse om mee te zoeken naar de verdachte.

Na 20 minuten werd de verdachte aangetroffen op de Biezen. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Dordrecht.

Hier bleek dat de bestuurder ook nog onder invloed van drugs reed. Meerdere processen-verbalen worden tegen de bestuurder opgemaakt.

De openstaande boetes kon hij niet betalen. Hiervoor werd zijn voertuig buiten gebruik gesteld en is weggetakeld door Team Transport Rotterdam.

De verdachte zal zich op een later moment moeten verantwoorden bij de rechter.

Mede door aanwijzingen van meerdere alerte bewoners uit Papendrecht werd deze verdachte aangehouden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.