Leerlingen van de Willem na drie intensieve weken terug uit Tanzania

09 augustus 2019 door Ton Vermeulen
Leerlingen van de Willem na drie intensieve weken terug uit Tanzania

PAPENDRECHT - In samenwerking met Stichting Global Exploration zijn twintig leerlingen van het Willem de Zwijger College zondag 4 augustus na drie weken teruggekomen uit Tanzania. Met vier docenten en een arts als begeleiding, hebben zij daar deelgenomen aan een cultureel uitwisselingsproject.

Zij zijn verwelkomd op vier verschillende middelbare scholen (Longido, Monduli, Kipok en Singe), waar ook op het terrein werd gekampeerd. De leerlingen maakten dankzij hun Tanzaniaanse buddy’s kennis met het dagelijkse leven van hun leeftijdsgenoten in een heel ander continent. Dat was soms best wel even aanpassen. Douchen met een emmer water, wc’s waarbij flink door de hurken gegaan moest worden en weinig privacy.

Ze wisselden kennis uit door middel van diverse - in Nederland voorbereide-  activiteiten. In verschillende crews werd aandacht besteed aan de ontwikkelingen binnen gezondheid, cultuur, natuur en educatie. Naast het uitwisselen van cultuur en kennis, hebben zij ook samen de handen uit de mouwen gestoken. Op de 2 basisscholen, waar een deel van het verzamelde sponsorgeld naar toe is gegaan, hebben de leerlingen meegeholpen bij het aanleggen van de fundering van een teacher's house en muren geverfd in klaslokalen.

Als kers op de taart zagen ze de dieren, waar ze al zoveel over gehoord hadden, in Tarangire National Park tijdens een safari. De wereldstage werd afgesloten met 2 nachten op een camping en een overheerlijke barbecue.

Het waren intensieve weken met veel indrukken, waarvan er veel nog verwerkt zullen moeten worden. Het bewustzijn van het luxe leven in Nederland is in ieder geval enorm vergroot. Moe, voldaan en heel veel ervaringen rijker konden deze leerlingen en hun begeleiders aan hun vakantie beginnen.

Tekst: Linda Dielessen en Alissa Smits

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.