Website Oud-Papendrecht verwijdert alle foto's

17 juli 2013

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd de site oud-papendrecht.nl nog enthousiast gelanceerd, maar na een paar dagen heeft samensteller Bram Boerman een trieste mededeling op zijn site moeten plaatsen:

Bram Boeman legt uit: "Helaas hebben wij alle 500 foto's die deels uit particulier bezit kwamen deels ansichtkaarten, verwijdert omdat er op foto's ansichtkaarten e.d. bepaalde rechten zijn waardoor er toestemming voor nodig is, om deze op internet te publiceren. wij doen er alles aan om dit op te lossen.

Overigens denken wij dat dit een moeilijk verhaal gaat worden, want wie is nu rechthebbende op een ansichtkaart van 100 jaar oud, die ooit eens in een boek verschenen is, en waarvan de kaart in de handel nog gewoon te koop is (marktplaats) wij nemen geen risico, in verband met eventuele schadeclaims, en hebben uit voorzorg, alles eraf gehaald, waaronder ook zeer zeldzame foto's", aldus Bram Boerman.

De website is van het gezamenlijk bewoners-collectief Hendrik Breitnerstraat en men kan het zich niet permitteren een claim aan de broek te krijgen wegens het schenden van het copyright recht. Er gaat nu eerst uitgezocht worden welk materiaal gepubliceerd mag worden en dat komt dan zo spoedig mogelijk weer online te staan.

AD De Dordtenaar besteedde vandaag ook een berichtje aan deze site, en noemde gelijk het 'grote aantal bezoekers'. In drie dagen tijd liefst 2500 bezoekers. Dit is echter niet correct, want als een bezoeker iedere keer een nieuwe pagina bekijkt, gaat de teller direct met 1 omhoog. Het gaat dus om het aantal bekeken pagina's.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.