Gemeente Papendrecht verloot een groen dak: 'Doe mee aan de groendak-actie'

23 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Gemeente Papendrecht verloot een groen dak: 'Doe mee aan de groendak-actie'

PAPENDRECHT - In samenwerking met de Groendakcoach organiseert Operatie Steenbreek Papendrecht een groendak-actie. Bewoners uit de Papendrecht kunnen zich vrijblijvend aanmelden voor een gratis dakcontrole.

Een dakexpert controleert of uw dak geschikt is voor een groen dak. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van het dak en draagkracht van de constructie. Als uw dak geschikt is, ontvangt u een vrijblijvende offerte voor de realisatie van een groen dak. Er zijn al 20 aanmeldingen, dus meld u ook snel aan via info@groendakcoach.nl

Onder de aanmeldingen met een geschikt dak verloot de gemeente Papendrecht één gratis groendak tot 10 m². U kunt zich aanmelden tot 1 september 2019. Vermeld uw  contactgegevens, adres, indicatie dakoppervlakte en de huidige bedekking van uw dak. Na uw aanmelding neemt iemand van de Groendakcoach contact met u op.

Voorwaarden voor de verloting
• Het dak ligt binnen de gemeente Papendrecht;
• Het dak is plat (niet hellend);
• Het dak is geschikt, gelegen op maximaal de 1e verdieping en niet groter dan 10 m2; indien uw dak groter is dan 10m² is dit geen probleem, het is ook mogelijk een groen dak aan te leggen op een deel van het dak;
• U bent bereid uw groen dak te laten fotograferen om te gebruiken voor communicatieve doeleinden.

Voordelen van een groen dak
Een groen dak heeft veel voordelen:
• het maakt de buurt groener
• vangt per vierkante meter z'n 200 gram fijnstof en 25 liter water op
• plantjes nemen dus veel water op en dat verkleint de kans op waterschade
• het riool wordt minder belast
• een groen dak isoleert, het verkoelt de ruimte onder het dak in de zomer met wel 4 graden Celsius
• plantjes beschermen het dak tegen zonlicht. Daardoor gaat een groen dak twee keer zo lang mee als een normaal plat dak.

Subsidie Waterschap Rivierenland
Waterschap Rivierenland geeft 35% subsidie aan inwoners die samen werken aan het klimaatbestendig maken van tuin, huis of straat bijvoorbeeld door de aanleg van een groen dak. Kijk voor de voorwaarden op https://www.hohohoosbui.nl/. In het kader van de groendak-actie kan de Groendakcoach u helpen bij een gezamenlijke aanvraag.

Ondernemer
Bent u een Papendrechtse ondernemer (hovenier of dakaannemer) en geïnteresseerd in deze actie? Neem dan contact op met de Groendakcoach: info@groendakcoach.nl. Wellicht kunt u meewerken aan dit project!

Meer informatie? 30 juli op de markt
Dinsdag 30 juli staan wij op de markt in Papendrecht en delen we flyers uit. Meteen ook een mooie gelegenheid om al uw vragen te stellen over de voordelen van een groen dak, over de subsidiemogelijkheden of over de actie.

Fotograaf: Marc Rotmans.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.