Drie vertrouwde gezichten verlaten Willem de Zwijgercollege

22 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Drie vertrouwde gezichten verlaten Willem de Zwijgercollege

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Aan het einde van elk schooljaar vertrekken er studenten en personeelsleden: de gewoonste zaak van de wereld. Maar de drie ‘monumentale’ collega’s, die op 18 juli afscheid van het Willem de Zwijger College namen om met pensioen te gaan, verdienen extra aandacht.

Ronald Veldhoven gaf 22 jaar aardrijkskunde- en geschiedenisles, eerst op de toenmalige LTS in Alblasserdam daarna in Papendrecht. Nu hij meer vrije tijd krijgt, is Ronald van plan in de voetsporen van de gebroeders Grimm te treden, althans met behulp van zijn gewezen leerlingen. Het gebeurde een enkel keertje, dat zij zich misdroegen. Als strafwerk moesten zij dan een sprookje schrijven. Ronald wil de echte juweeltjes bundelen tot een Papendrechts Sprookjesboek.

De Brabantse Yvonne Meeuwesen begon 37 jaar geleden als docente biologie en scheikunde in Papendrecht. Na verloop van tijd doceerde zij beide vakken op de twee locaties en daar kwam gedurende een aantal jaren het vak verzorging bij. De laatste 20 jaar werkte zij in Hardinxveld-Giessendam. Hoewel zij vanaf haar aantreden op de Willem al in Papendrecht woont, raakt Yvonne haar zachte g niet meer kwijt!

Ada Verkerk begon op 18-jarige leeftijd als typiste op de Gemeentelijke Lagere Technische School in Alblasserdam. In de loop der jaren klom zij op tot administratief medewerkster, directie- en bestuurssecretaresse, casemanager en daarbij was zij de vraagbaak voor iedereen. Ada heeft van deze drie pensionado’s de langste staat van dienst: 48 jaar op het Willem de Zwijger College.
Deze drie rotsen in de branding worden zonder twijfel door collega’s en leerlingen enorm gemist.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.