Papendrecht nu 'Hartveilig'

19 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Papendrecht nu 'Hartveilig'

PAPENDRECHT - Met hulp van de gemeente en de Rotary Club Papendrecht heeft de Stichting HartSlagNu Papendrecht een dekkend netwerk gerealiseerd van AED’s die 24uur per dag, zeven dagen in de week beschikbaar zijn voor reanimatie. Wethouder Kees de Ruijter dankte de vrijwilligers van de Stichting voor hun inzet en de resultaten.

Burgerhulpverleners die zijn aangesloten bij het landelijke oproepsysteem voor reanimatie HartslagNu kunnen sinds de zomer van 2018 overal in Nederland worden opgeroepen bij een 112-melding van een hartstilstand. Eind 2016 startte op verzoek van de gemeente in Papendrecht een werkgroep om hierbij aan te sluiten. Er werden twee doelen gesteld: minimaal 1% van de bevolking van Papendrecht is als burgerhulpverlener aangemeld en de gemeente heeft een volledige dekking met AED’s binnen een straal van 500 meter van elkaar.

‘Inmiddels kunnen we melden dat deze doelen ruimschoots bereikt zijn, waarbij de AED’s zelfs binnen een straal van 300 meter van elkaar te vinden zijn en 1,5% van de bevolking is aangemeld’, laat het bestuur van de stichting weten. ‘Ook bedrijven hebben hun AED hiervoor beschikbaar gesteld. Daarnaast zijn er AED’s die binnen bepaalde tijden beschikbaar zijn, bijvoorbeeld tijdens de openingstijden van een winkel.’

‘We zijn er echt voor de inwoners en proberen samen met hen en met de beschikbare middelen Papendrecht hartveilig te maken en te houden. We hebben inmiddels meer dan 500 burgerhulpverleners en 34 aangemelde AED's. Samen met u voor een Hartveilig Papendrecht, is dan ook ons motto. Hulp is op alle manieren welkom. Kunt u reanimeren, meld u dan aan als burgerhulpverlener. Kunt u nog niet reanimeren en wilt u dit leren? In het najaar start de stichting met het geven van reanimatielessen'.

Meer informatie vindt u op www.hartslagnupapendrecht.nl.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.