ChristenUnie wil subsidie straatfeest en buurt BBQ’s weer terug

18 juli 2019 door Hennie van der Zouw
ChristenUnie wil subsidie straatfeest en buurt BBQ’s weer terug

PAPENDRECHT - De fractie van de ChristenUnie Papendrecht dient donderdag 17 juli een motie in om de subsidies op buurtactiviteiten weer terug te krijgen. “Deze subsidies zijn er een tijd geweest, maar zijn ook weer stop gezet”, aldus de fractievoorzitter Pieter-Jan den Dekker. “En dat vinden wij jammer, omdat de door de buurtbewoners of buren georganiseerde barbecues, of spelmiddagen vaak zorgen voor een versterking van de sociale contacten”, zegt hij.

Pieter-Jan den Dekker wijst erop dat het niet om een symbolisch voorstel gaat, maar dat hij echt gelooft in de kracht van deze activiteiten die georganiseerd worden. “Als je je buren vaker spreekt en ook tijdens zo’n feest of burendag, dan is het daarna eenvoudiger om iemand aan te spreken bij overlast” vervolgt hij, “of juist om hulp te vragen als dat nodig is. Het kan ook vereenzaming tegen gaan en dat is in onze maatschappij een groeiend probleem”.

Alhoewel er nog gestemd moet worden over de motie is de fractievoorzitter positief gestemd over het verloop. De ChristenUnie verwacht zeker voldoende steun voor deze motie en het opnieuw invoeren van de subsidie, die buren of buurtbewoners dan kunnen aanvragen bij de gemeente. “Want zoals iedereen weet: een goede buur is beter dan een verre vriend”, lacht Pieter-Jan.

Update 19 juli 2019: In de gemeentevergadering is het voorstel van de ChristenUnie aangenomen. Alleen de VVD en D66 stemden tegen, want zij vinden het geen gemeentelijke taak.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.