Terugblik op burgemeester undercover met Aart-Jan Moerkerke

31 oktober 2018
Terugblik op burgemeester undercover met Aart-Jan Moerkerke

PAPENDRECHT - Aart-Jan Moerkerke deed afgelopen zomer als burgemeester van Papendrecht mee aan het SBS 6-programma Burgemeester Undercover, dat gisteravond werd uitgezonden op SBS6. Het doel was om de plaatselijke jongerenoverlast in kaart te brengen en hier een oplossing voor te vinden. De gemeente ontvangt namelijk zo'n 5 tot 10 klachten van overlast per week.

Aart-Jan Moerkerke ging onbevreesd als biker met zijn motor bij overlast gevende jongerenontmoetingsplekken (JOPs) het gesprek aan met de daar aanwezige jongeren en belde hij in de vermomming van jongerenwerker aan bij buurtbewoners. Zo kreeg hij van twee kanten informatie, die hij waarschijnlijk niet had ontvangen als hij hen in zijn functie van burgemeester had aangesproken.

Het ging vooral om de jongerenontmoetingsplekken op het Molenveld en op de Lange Tiendweg.

Van de jongeren hoorde Moerkerke dat er voor hen maar weinig te doen is in Papendrecht, dat de gemeente sowieso niets voor hen doet. Zélf vonden zij niet dat ze voor veel overlast zorgden, wanneer ze op hun JOPs aan het ‘chillen’ waren. Van de oudere Papendrechters vernam hij iets heel anders. Volgens hen is het in het weekend vaak tot diep in de nacht onrustig, wordt er gedeald, geschreeuwd en laten ze veel troep achter.

Concreet hebben er naar aanleiding van het tv-programma al veranderingen plaatsgevonden. Er wordt na 12 uur 's nachts strenger gehandhaafd. En verder gaan straatcoaches samen met de jongeren op zoek naar plekken waar laatstgenoemden minder overlast veroorzaken.

Zonder Burgemeester Undercover was de gemeente volgens Moerkerke op dezelfde lijn doorgegaan. Hij heeft dan ook een goed gevoel over zijn deelname aan het tv-programma.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.