Boskalis: Uniek beeld met Carnival cruiseschip bovenop de BOKA Vanguard in Freeport, Bahama’s

15 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Boskalis: Uniek beeld met Carnival cruiseschip bovenop de BOKA Vanguard in Freeport, Bahama’s

PAPENDRECHT - Koninklijke Boskalis Westminster N.V. (Boskalis) heeft met succes het cruiseschip Carnival Vista op zijn halfafzinkbare zware-ladingschip BOKA Vanguard geladen en getransporteerd naar een werf in Freeport op de Bahama’s voor een unieke droogdokoperatie.

Tijdens de succesvol verlopen operatie die op zaterdag 13 juli bij zonsopgang aanving werd het cruiseschip Carnival Vista op de BOKA Vanguard geladen enkele kilometers voor de kust van Freeport. De laadoperatie inclusief het opdrijven van de BOKA Vanguard duurde twaalf uur. De BOKA Vanguard heeft de Carnival Vista vervolgens veilig naar de nabijgelegen Grand Bahama Shipyard vervoerd, waar de reparaties zullen worden uitgevoerd terwijl het cruiseschip op het zware-ladingschip rust. Na voltooiing van de reparaties zal de Carnival Vista op tijd worden gelost voor zijn volgende cruise-reis op 27 juli vanuit Galveston in de Verenigde Staten.

Klik hier om een video en foto's van het laden van de Carnival Vista te bekijken.

Over de BOKA Vanguard
Als grootste halfafzinkbare schip ter wereld is de BOKA Vanguard uniek gepositioneerd voor het droog en veilig vervoeren van zeer zware ladingen. Het schip heeft een indrukwekkende staat van dienst op het gebied van het transporteren van grote offshore olie- en gasplatforms maar kan ook andere vaartuigen vervoeren en gebruikt worden als offshore droogdokfaciliteit. Het unieke aan de BOKA Vanguard is dat het een open en platte achtersteven heeft en een dek zonder boeg, zodat het in staat is om ladingen te vervoeren die langer en breder zijn dan het dekoppervlak van 275 bij 70 meter. Als de ballasttanks worden gevuld, zinkt het dek van het schip op een gecontroleerde wijze af tot onder de waterspiegel, zodat ladingen met een grote diepgang kunnen worden geladen. Hierdoor ontstaat een alternatief droogdok waarmee inspecties en reparaties veilig en efficiënt kunnen worden uitgevoerd op locaties waar geen traditionele droogdokfaciliteiten beschikbaar zijn.

Ga naar www.boskalis.com/vista voor een animatie van de droogdokoperatie en voor foto’s en een video van de laadoperatie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.