Ondernemersvereniging OVP biedt stichting BIJ de Heerlijkheid een podcast aan

12 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Ondernemersvereniging OVP biedt stichting BIJ de Heerlijkheid een podcast aan

PAPENDRECHT - De Ondernemersvereniging Papendrecht (OVP) heeft een podcast geschonken aan de Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid. Op de podcast is het verhaal van Piepelotje de Bij te horen. Het verhaal van Piepelotje is gemaakt door documentairemaker Prosper de Roos. Piepelotje vertelt samen met imker Ad wat er rond maar ook in de bijenkast gebeurt.

Ad, die ook bestuurslid is bij de stichting, licht toe: “We kunnen niet altijd bij de educatiestal aanwezig om iets over bijen te vertellen". De podcast is een welkome  aanvulling op de al aanwezige informatieborden. Met een druk op de knop start het op kinderen afgestemde verhaal door de luidsprekers die zijn opgehangen bij het kijkraam.

“We zijn heel blij met  deze schenking van de OVP, maar ook met het feit dat Papendrechtse ondernemers ons ondersteunen om dit soort wensen mogelijk te maken".

Naast het verhaal van Piepelotje wordt met een tweede knop het BIJzonder lied ten gehore gebracht. Dit lied is vorige jaar tijdens het Music, Art & Lemonade festival gemaakt door muziekleraar Peter de Jong en ingezongen door schoolkinderen uit Papendrecht, waaronder de Beatrixschool. Woensdag 17 juli 2019 om 9:00 uur wordt de podcast officieel aangeboden door de voorzitter van de OVP. Dit gebeurt tijdens de laatste BIJ en WIJ, het educatieproject van de stichting. Groep 5 van de Beatrixschool is aanwezig bij deze opening.

Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid
Kerkbuurt 56
3354 XK Papendrecht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.