Binnenkort opening bijen- en insectenstal BIJ de Heerlijkheid door wethouder Koppenol

02 juni 2015
Binnenkort opening bijen- en insectenstal BIJ de Heerlijkheid door wethouder Koppenol

PAPENDRECHT - In de boomgaard van Beleefboerderij  De Heerlijkheid van Papendrecht wordt op zaterdag 13 juni een bijenstal met educatieruimte feestelijk geopend. Voor deze bijenstal is in samenwerking met Imkerij en Educatie Ronald van Doesburg de Stichting Educatie Stal BIJ de Heerlijkheid opgericht. De officiële opening wordt door wethouder Koppenol verricht. Namens het bestuur van de stichting alvast onze dank daarvoor.

De stichting wil bezoekers kennis laten maken met werken met bijen en met andere nuttige insecten in de boomgaard. Tijdens de openingstijden van de Landwinkel kom je via een wandelroute door de boomgaard bij de bijenstal en educatieruimte. De imkers zijn t.z.t. op gezette tijden aanwezig om informatie te verstrekken, er worden rondleidingen, cursussen (altijd al imker willen worden? Dat kan nu!) en workshops georganiseerd voor particulieren, bedrijven en scholen. Meer hierover is te lezen op de website www.fruitheerlijkheid.nl

Het nut van de bijen werd door Einstein kort en duidelijk geformuleerd: “ De mens heeft nog maar 4 jaar te leven als de bijen uitsterven”.
Stichting Educatiestal BIJ de Heerlijkheid wil deze quote graag toelichten, maar ook angst voor bijen reduceren, het nut van bij- en insectenvriendelijk tuinieren onderwijzen, de verbazingwekkende wereld van de bijen tentoonstellen. Laat u ( figuurlijk) prikkelen, kom kijken! Een glazen kijkvenster maakt het mogelijk om rustig naar de bijenkasten te kunnen kijken, zonder de volken te storen.

Op zaterdag 13 juni is er, na de officiële opening, van 12.00 uur – 17.00 uur van alles te beleven bij de Landwinkel en in de boomgaard van De Heerlijkheid. Naast een aantal kraampjes (o.a. verkoop van bij- en vlindervriendelijke tuinplantjes opgekweekt door de Groenderij aan de Pieter Zeemanlaan) zijn er diverse activiteiten, zoals wilgenteenvlechten, spinnen, kaarsjes rollen, schapenscheren e.d.  Speciaal voor kinderen is er een heuse speurtocht door de boomgaard, zij kunnen een ritje maken op één van de pony’s van Ponyplus en schilderen bij Marja.

Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon rond te wandelen en of op het terras met kopje koffie of thee of een glas heerlijke sap te genieten van de dit unieke stukje groen in Papendrecht. De Heerlijkheid van Papendrecht zal ook zijn deuren openen om een kijkje in de eeuwenoude kelders te nemen. En uiteraard is een bezoek aan de Landwinkel de moeite waard. Tal van extra’s zullen die dag aangeboden worden, denk vooral aan BIJzondere BIJzaken.

De eerste 150 bezoekers bij de opening van de bijenstal ontvangen zaterdag 13 juni een bijenvriendelijke plant, aangeboden door wijkplatform Kraaihoek-Middenpolder-’t Zand.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.