Janke van der Zaag nieuwe Voorzitter College van Bestuur Willem de Zwijger College

11 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Janke van der Zaag nieuwe Voorzitter College van Bestuur Willem de Zwijger College

PAPENDRECHT - Janke van der Zaag is per 1 juli 2019 de nieuwe Voorzitter van het College van Bestuur van het Willem de Zwijger College ("De Willem") in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam.

Drs. Janke van der Zaag is meer dan vijftien jaar manager, directeur en bestuurder geweest van verschillende opleidingsinstituten. Als directeur van haar eigen bedrijf heeft ze veel advieswerk verricht voor branche- en beroepsorganisaties, is ze ad-interim directeur geweest in het onderwijs en heeft ze gewerkt bij en voor gemeenten. In deze periode is ze ook tijdelijk directeur geweest van een branche- of beroepsorganisatie. Ze deed onderzoek naar gezondheidsbeleid, zorg, jeugd, ouderenbeleid en onderwijs. Daarnaast gaf ze trainingen aan bestuurders, politici en leidinggevenden bij financiële instellingen, gemeenten, branche- en beroepsorganisaties.

"We zijn blij met de komst van Janke van der Zaag" aldus Wim Veldhuis, de voorzitter van de Raad van Toezicht. "Janke heeft zich bewezen als een goede en representatieve directeur, adviseur en bestuurder in het onderwijs, in de zorg en voor de jeugd, ook landelijk. Onze school heeft de afgelopen jaren een mooie ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van onderwijsvernieuwing. We zijn er van overtuigd dat Van der Zaag deze ontwikkelingen zal uitbouwen en de kansen voor het Willem de Zwijger College, haar leerlingen en medewerkers ten volle zal benutten".

Van der Zaag ziet ernaar uit het nieuwe onderwijsconcept verder uit te bouwen en met de medewerkers de school verder te laten groeien in al haar facetten: "De Willem staat voor goed, modern openbaar onderwijs in de regio. We hebben een team van gedreven en gekwalificeerde medewerkers. Begin dit jaar wist ik dat ik samen met hen mijn bijdrage aan de verdere ontwikkeling van eigentijds onderwijs vorm wilde geven. Ik ben blij met de kans om als Voorzitter van het College van Bestuur in het voortgezet onderwijs mijn kennis en ervaring te delen en van "De Willem" een wellicht nog mooiere kwaliteitsschool te maken voor de leerlingen van het gehele verzorgingsgebied. Samen met het Primair Onderwijs ligt er een mooie taak om leerlingen volop kansen te bieden op weg naar mooie toekomst".
Het Willem de Zwijger College is een van de weinige echt zelfstandige brede openbare scholengemeenschappen in de regio. De scholengemeenschap heeft vestigingen in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.