Laurens Heijboer verlaat Baptisten Papendrecht

06 juli 2019
Laurens Heijboer verlaat Baptisten Papendrecht

PAPENDRECHT - Laurens Heijboer, de betaalde oudste van de Vrije Baptistengemeente Papendrecht aan de Poldermolen, gaat de gemeente per 1 september 2019 verlaten. Vanaf die datum wordt hij voorganger in de Vrije Evangelische Gemeente in Hilversum.

Laurens legt uit: "Ik ben oudste sinds juli 2013, nu dus 6 jaar. De laatste 3 jaar als betaalde oudste, vanaf september 2016. De term 'betaalde oudste' kun je in vergelijking met andere kerken het beste vertalen met 'pastoraal werker'.

Ik heb het werk in de VBG Papendrecht met veel plezier gedaan en zal de mensen gaan missen. Ook de interkerkelijke contacten in Papendrecht heb ik altijd erg prettig gevonden. Dat er samenwerking over kerkmuren heen mogelijk is, is een goede zaak!

Reden om te solliciteren en vervolgens het beroep uit Hilversum aan te nemen is voornamelijk mijn verlangen om zondag aan zondag Gods Woord in één gemeente te mogen doorgeven. Het bezig zijn met de Bijbel heb ik vooral zelf hard nodig; ik hoop door het bijzondere werk van preken eerst zelf gezegend te worden. Maar natuurlijk hoop ik dat heel de gemeente in Hilversum zal delen in Gods zegen!"

In de dienst van zondag 14 juli wordt aandacht geschonken aan het vertrek van Laurens. Na de dienst is er een maaltijd met onder andere een barbeque waarbij er voldoende tijd is om afscheid van Laurens te nemen. Ook mensen die eerst een dienst in hun eigen gemeente willen bezoeken zijn van harte welkom.

Ondertussen is de Vrije Baptistengemeente, die de afgelopen jaren flink is gegroeid, bezig met de opvolging van Laurens. Het plan is om drie part-time vacatures uit te zetten voor de gebieden pastoraat, administratie en jeugdwerk/kinderwerk en zo voor meer continuïteit te zorgen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.