Volle zaal bij opening gebouw Baptisten Gemeente Papendrecht

12 oktober 2014
Volle zaal bij opening gebouw Baptisten Gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT - Met een feestelijke openingskerkdienst opende de Vrije Baptisten Gemeente Papendrecht (VBG Papendrecht) op zondag 12 oktober officieel de deuren van het nieuwe kerkgebouw aan de Poldermolen 7.

De dienst werd erg goed bezocht. Er waren 120 extra stoelen bijgezet, maar ook deze stoelen waren naast de 450 'vaste' stoelen allemaal bezet.  Namens de gemeente Papendrecht was ook wethouder Nathan Rozendaal aanwezig.

Tijdens de dienst werd ook de nieuwe huisstijl van de VBG Papendrecht gepresenteerd (zie het nieuwe logo rechts). Na afloop van de dienst was er voor alle aanwezigen naast de gebruikelijke koffie/thee ook wat lekkers verzorgd. De vele gasten waren erg enthousiast over het nieuwe onderkomen van de VBG Papendrecht en namen een kijkje tijdens de rondleiding in het gebouw.

Naast de kerkzaal met 450 zitplaatsen beschikt dit gebouw nu over een ontmoetingsplek, ruimten voor kinder- en jeugdwerk en vergaderingen.

In de wekelijkse kerkdiensten op zondag om 10 uur staat de ontmoeting met de Here God centraal door zang, gebed en prediking. Doordeweeks worden in het gebouw activiteiten georganiseerd voor de jeugd en ouderen van de kerk, maar ook voor buurtbewoners en andere belangstellenden in Papendrecht. Zo wordt eind oktober gestart met één van de nieuwste cursussen over het christelijk geloof, ‘Christianity Explored’, een cursus die mensen meeneemt in een ontdekkingstocht naar het hart van het christelijk geloof: Wie was Jezus? Waarom kwam Hij? Wat houdt het in om Hem te volgen?

De VBG Papendrecht is een evangelische gemeente en sinds 1986 actief in Papendrecht. Aanvankelijk werden samenkomsten gehouden in het gebouw van de voormalige Prins Bernhard Mavo, vanaf 1994 in het gebouw van De Lage Waard, locatie Burg. Keijzerweg. Na 20 jaar zondagse diensten in deze school beschikken ze nu over een eigen gebouw in het midden van Papendrecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.