Groei Baptistengemeente noopt tot maatregelen

13 december 2006
Groei Baptistengemeente noopt tot maatregelen

PAPENDRECHT - De Vrije Baptistengemeente Papendrecht maakt een flinke groei door. Op dit moment houdt de gemeente haar diensten in de aula van De Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg, en iedere zondag zijn vrijwel alle stoelen bezet.

Ongeveer een jaar geleden heeft de Raad van oudsten een visie opgesteld hoe volgens de bijbel een gemeente behoort te functioneren en welke mogelijkheden er zijn om te groeien. De gemeente zou bijvoorbeeld nog groter kunnen groeien, maar dan zou er een nog grotere ruimte nodig zijn. Een andere mogelijkheid is het houden van 2 diensten op een zondag. De derde mogelijkheid is het opsplitsen van de gemeente in 2 of meer gemeenten.

En tot die laatste mogelijkheid is onlangs besloten door de Raad tijdens de laatste gemeenteavond, mede ook omdat de gemeente nu nog echt een regiogemeente is met een kern in Papendrecht. Er is een werkgroep ingesteld om dit verder uit te werken en te kijken welke plaatsen er in aanmerking komen om een nieuwe gemeente te vestigen. Er wordt hierbij gekeken hoeveel gemeenteleden er reeds uit die plaats komen en of er nog geen dergelijke gemeente actief is.

Om nu al meer ruimte te kunnen bieden, is er besloten om de jongste kinderen van de zondagsschool bij aanvang van de dienst al naar hun eigen groep te laten gaan. Uiteraard kleven hier nadelen aan, maar deze wegen niet op tegen alternatieven als dubbele zondagsdiensten, lokalen met een videoscherm, staanplaatsen, banken voor in de zaal of een wachtlokaal.

Volgens Cor Spek, voorzitter van de raad van oudsten van de kerkelijke gemeente is het 'geheim' van de groei van deze gemeente in de eerste plaats gelegen in de overtuiging dat God werkt door zijn gemeente heen. Spek: "God wil zegenen en doet dat ook! Wij proberen gemeente te zijn door dat ook praktisch te vertalen. Dat betekent een helder evangelie uitdragen, het kruis van Jezus Christus centraal stellen, de bijbel van kaft tot kaft aannemen en God uitdragen als God van dichtbij en niet van ver weg."

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.