Lustrum Willem Junior Academieconcert

01 juli 2019 door Hennie van der Zouw
Lustrum Willem Junior Academieconcert

PAPENDRECHT - Dinsdag 25 juni was er voor de vijfde keer het Willem Junior Academieconcert.
Bijna 70 leerlingen van het Willem de Zwijger College gaven ’s middags hun ‘generale repetitie’ als voorstelling voor de brugklassen en ’s avonds voor apetrotse familieleden, vrienden en bekenden.

Tijdens de flexuren wordt er op dinsdagmiddagen door een groep leerlingen met ondersteuning van Rob Louter en Robbert Dijker (personeelsleden) met veel plezier gemusiceerd. In de gymzaal werkt Golden Army o.l.v. Sabine Bikker (docent lichamelijke opvoeding) zich dan in het zweet met dansen.

In theater de Willem speelde de band met Sam, Fabian, May en Cailtlin op gitaar (beide ook zang), Senna op drums en toetsen en Floor deed de percussie (ook zang). Verder traden de andere vocale talenten Yaren, Jula, Minke, Megan, Emma, Dianthe, Phoebe, Kyara en Zoë voor het voetlicht. Fraaie meerstemmige liedjes –o.a. van Freek & Suus, Duncan Laurence, Adele, Little Mix, Shawn Mendez, Guy Sebastian en One Direction – vielen bij het publiek bijzonder in de smaak.

De  achtergrondbeelden en belichting waren door hun scherpte, eenvoud en kleurkeuze verrassend origineel en gaven muziek en dans die extra ‘touch’. Ook hierbij waren (oud)leerlingen actief.

De dansoptredens begonnen vaak verrassend: van achteruit de zaal kwamen de dansers als een wervelwind naar voren. Zoals we inmiddels van Golden Army gewend zijn: dansen zijn heel gevarieerd –ook steeds in andere outfits- en ‘gaan ook ergens over’. Zo straalde het rustige nummer Sunset on M uit, dat er helaas mensen uit ons midden weg zijn en die missen we.
Dat Sabine Bikker de danseressen tot ongekende hoogten brengt, bleek weer toen Golden Army de streetdance nog eens vertoonde, waarmee zij bij de finale van Olympic Moves vierde van Nederland werd.

En dan de traditie dat er bij een WJA-concert ook een oud-leerling optreedt. Deze keer was dat Bianca Meijer, die twee jaar geleden met haar VWO-diploma de Willem verliet. Inmiddels studeert zij, maar doet ook heel veel aan muziek: ze schrijf liedjes, treedt solo op en begeleidt zichzelf op gitaar en ukelele, zingt in een koor en is onlangs begonnen met het spelen op cello. Haar liedjes klonken prachtig.

Al met al genoten alle aanwezigen -en bovenal de artiesten- van een fantastische muzikale en swingende avond in een praktisch uitverkochte Willem. En wat misschien wel het belangrijkst is: het plezier spatte eraf!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.