Schaakclubs richten Stichting PentaChess op

20 juni 2019
Schaakclubs richten Stichting PentaChess op

REGIO - De afgelopen jaren hebben de 5 schaakverenigingen in de regio de handen ineengeslagen en voor jeugdviertallen de Merwede JeugdCompetitie opgezet. Op een aantal vrijdagavonden per jaar schaken dan ruim 90 jeugdschakers tegen elkaar. In vervolg op dit succes slaan de verenigingen in de regio (schaakverenigingen Dordrecht, Pascal, Sliedrecht, Giessen/Linge en Meerkerk) de handen ineen en gaan meer gezamenlijke activiteiten voor jeugdige schakers organiseren. 

Met de oprichting van Stichting PentaChess worden ook belangrijke stappen gezet in het aanbieden van schaaktrainingen op basisscholen in de regio en wordt op die manier zoveel mogelijk jeugd de mogelijkheid geboden om te leren schaken. Daarnaast zal de stichting gemotiveerde en getalenteerde schaakjeugd een passend trainingsaanbod en begeleiding bieden om op die wijze hun talenten op de 64 velden verder te ontwikkelen. De initiatiefnemers van de Stichting hebben al nauwe contacten met de basisscholen in de regio en willen die verder intensiveren om zo samen met de scholen passende programma’s te ontwikkelen.

Buiten de reeds bestaande viertallen jeugdcompetitie zal de stichting PentaChess meerdere schaakevenementen en toernooien gaan organiseren om daarmee de trainingsinspanningen ook tot uitdrukking te kunnen laten komen in wedstrijden.

De ondertekening van het oprichtingsdocument en de onthulling van het logo van Stichting PentaChess op 28 juni in het Denksportcentrum in Papendrecht (Van der Palmstraat 12) zal dan ook vervolgd worden met een snelschaaktoernooi voor de schaakjeugd van de initiatiefnemers.

Op korte termijn na dit evenement zal de stichting definitief worden opgericht.

Voor de pers is de mogelijkheid om aanwezig te zijn bij dit tekenmoment. Aanmelden kan via pentachess@gmail.com. Meer informatie staat ook op de website www.pentachess.nl

Ook voor het snelschaaktoernooi kunnen jeugdspelers zich opgeven via het bovengenoemde emailadres.

Stichting PentaChess IS opgericht door
• Schaakvereniging Dordrecht,
• Schaakvereniging Pascal (Papendrecht/Alblasserdam),
• Schaakvereniging Sliedrecht,
• Schaakvereniging Giessen /Linge en
• Meerkerk Schaakt.

Het werkgebied van de Stichting wordt voorlopig gevormd door het gebied in en rondom de rivieren Merwede, Lek en Linge.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.