Krijgt Papendrecht een eigen waterstofstation?

20 juni 2019
Krijgt Papendrecht een eigen waterstofstation?

PAPENDRECHT - Auto van Wijngaarden is per 31 oktober 2018 gestopt met haar activiteiten. De vestigingen aan de Vondellaan en de Veerweg zijn gesloten. Gert van Wijngaarden is achter de schermen druk bezig met plannen om appartementen op deze locatie te laten bouwen.
Wethouder Arno Janssen is hier vanuit de gemeente bij betrokken. Onder andere om mee te denken met de eerste schetsen en plannen van de door Van Wijngaarden ingeschakelde projectontwikkelaar.

Arno Janssen geeft aan: ‘Dit is een locatie waar woningbouw prima mogelijk lijkt, maar een en ander moet uiteraard wel aan een aantal voorwaarden voldoen. We zijn daarover op dit moment volop in overleg’.

Verplaatsen tankstation?
Janssen: ‘Eén van de problemen die moet worden getackeld is het tankstation op de hoek. We kijken daarom als gemeente samen met Berkman Tankstations onder andere naar de mogelijkheid voor verplaatsing binnen Papendrecht’.

Maar de zoektocht gaat verder dan dat en omvat ook de mogelijkheid voor diverse elektrische laadstations en deelauto’s, omdat Berkman zich inmiddels ook op die duurzame markt is gaan bewegen. Ook wordt verkend of een waterstofvulpunt in Papendrecht te realiseren is. En ook wat de technische mogelijkheden zijn voor een eigen “waterstofcentrale” bij de nieuw te bouwen gemeentewerf.

‘Meer vliegen in één klap dus, waarbij de belangen van wonen, duurzaamheid en ondernemen hand in hand kunnen gaan’, aldus de wethouder.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.