Plannen voor appartementencomplex aan de Vondellaan/Veerweg

22 januari 2019
Plannen voor appartementencomplex aan de Vondellaan/Veerweg

PAPENDRECHT - Auto van Wijngaarden is per 31 oktober 2018 gestopt met haar activiteiten. De vestigingen aan de Vondellaan en de Veerweg zijn gesloten. Gert van Wijngaarden heeft al reeds een aantal jaren plannen om appartementen op deze locatie te laten bouwen.

Het naastgelegen kantoor van VORM aan de Veerweg komt in de loop van dit jaar ook leeg te staan. Om deze reden is VORM in overleg met de ontwikkelaar van Van Wijngaarden voor herontwikkeling van de gezamenlijke locaties. VORM wil het dus niet zelf gaan ontwikkelen.

Wethouder Arno Janssen reageert: "Ik vind dit wel bijzonder: dé ontwikkelaar die jarenlang van alles in Papendrecht heeft gebouwd, dat die niet perse dit project, hun eigen kantoorgebouw, zelf wil herontwikkelen.

Het plan van de projectontwikkelaar omvat 80 appartementen en bevat vier woonlagen. Momenteel ligt het verzoek bij de gemeente, die het plan beoordeelt. Er wordt onder andere nog onderhandeld over het minimale aantal parkeerplaatsen dat erbij moet worden opgeleverd.

Janssen: "We zijn als gemeente niet actief bezig om hier iets te ontwikkelen, we zijn juist volgend hierin. Wel kijken we graag mee wat er goed gerealiseerd kan worden, want we hebben als gemeente wel een bouwopgave. Dit is een locatie waar we woningen zeker goed vinden passen".
Het bestemmingsplan moet wel worden aangepast, want een bedrijventerrein wordt omgevormd tot een woonlocatie.

Janssen: "Er wordt heel stevig, maar gedegen onderhandeld wat er wel en niet kan en wat we mooi vinden. Je wilt namelijk aan de rand van het Vondelpark geen hoog flatgebouw neerzetten. Verdere vragen zijn: Wat ziet er mooi en leefbaar uit, wat is duurzaam? Ik wil ook zien hoe het groen eromheen is geregeld, hoe is de ontsluiting naar de Veerweg, hoe kijkt men op het Vondelpark uit en andersom. Ik heb er alle vertrouwen in dat er een mooi project kan worden neergezet.”

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.