Winkelcentrum Wilgendonk streeft naar KVO-ster

10 april 2014
Winkelcentrum Wilgendonk streeft naar KVO-ster

PAPENDRECHT - Dinsdag 8 april ondertekende burgemeester de Bruin, samen met vertegenwoordigers van politie en brandweer, voorzitter van winkeliersvereniging Wilgendonk en winkelpandeigenaar J.P.A. van Mierlo- Buijzert, de intentieverklaring Keurmerk Veilig Ondernemen. Mw. G. de Ruiter van het CCV was niet bij de bijeenkomst aanwezig, maar tekent de intentieverklaring op een later moment. De ondertekening vond, geheel toepasselijk, plaats in het winkelcentrum Wilgendonk.

Ondertekening intentieverklaring
De intentieverklaring verzegelt de samenwerking tussen de gemeente, politie, brandweer, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en Winkeliersvereniging Wilgendonk en waarborgt de gemaakte afspraken over veilig ondernemen. Met deze feestelijke stap, zijn de betrokken partijen hard op weg naar het behalen van de eerste KVO-ster.

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO)
Voor het behalen van het Keurmerk Veilig ondernemen moet eerst, door het CCV, op basis van een schouw, een ondernemersenquête en cijfers van politie en brandweer een veiligheidsanalyse uitgevoerd. Vervolgens wordt een plan van aanpak opgesteld, waarin de gemaakte afspraken zijn opgesteld. Zijn deze stappen afgerond, dan wordt het certificaat 'Basis Samenwerken' aangevraagd en ontvangt het winkelgebied van het CCV de eerste KVO-ster. Iedere twee jaar is er een evaluatie met hercertificering en kan de volgende ster worden behaald, tot een maximum van vijf sterren. Op deze manier aandacht besteden aan veiligheid is dus een continu proces.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.