Olympia Papendrecht naar 3e plaats in turncompetitie

17 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Olympia Papendrecht naar 3e plaats in turncompetitie

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag was de laatste wedstrijd in de turncompetitie van Rayon Dordrecht voor de 3e en 4e divisie turnsters van Olympia Papendrecht. Gedurende het seizoen hebben zij in drie wedstrijden als team geturnd met als doel zo hoog mogelijk te eindigen. Het team dat bestaat uit Anna Bakker, Demi van Tol, Britt Kok en Hélène Borsje turnde zich heel knap naar de 3e plaats in de einduitslag. Zij turnden de wedstrijden heel stabiel met een 3e plaats in de 1e wedstrijd, 4e plaats in de 2e wedstrijd en zaterdagavond zelfs 2e achter O&O Zwijndrecht en voor OKK Ridderkerk.

Het team met daarin Noa van Dijk, Phoebe Overhand, Anna den Boef en Linda van Putten had tijdens deze wedstrijden wat blessures waardoor zij als 8e eindigden. Linda van Putten ontbrak afgelopen zaterdag ook door een enkelblessure waardoor van de andere 3 turnsters alle scores telden: ieder foutje telt dan mee in het eindtotaal. Op de foto van links naar rechts: Anna den Boef, Britt Kok, Helene Borsje, Anna Bakker, Noa van Dijk, Demi van Tol en zittend vooraan Phoebe Overhand. Zaterdag lieten de turnsters zien heel dicht bij elkaar te zitten in de uitslagen.

Zo werd Hélène Borsje 2e in het individuele klassement en zaten Anna Bakker (4e), Noa van Dijk (6e), Britt Kok (8e), Phoebe Overhand (10e) en Anna den Boef (17e) daar kort achter. Demi van Tol turnde haar laatste wedstrijd voor Olympia en kwam in actie op 3 van de 4 toestellen. Ook bij de verplichte oefenstof deed Olympia mee aan de turncompetitie: zowel met pre-instappers, dit zijn de jongste turnsters die voor het eerst meedoen aan wedstrijden en daarnaast met 3 teams die op de 4e, 5e en 6e plek eindigden.

In het weekend van 5 en 6 juli komen alle wedstrijdturnsters van de 3e tot en met de 6e divisie van Olympia voor de laatste keer dit seizoen in actie tijdens de individuele rayonkampionschappen in Hendrik-Ido-Ambacht. Daar turnt iedere turnster voor haar eigen kansen en zijn er naast de meerkamp ook toestelmedailles te verdienen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.