Olympic Moves: zilver en brons voor leerlingen CSG De Lage Waard

11 juni 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Afgelopen vrijdag wonnen drie deelnemende korfbalteams van CSG De Lage Waard zilver en brons. Ook het damesvolleybalteam won brons bij Olympic Moves, de grootste scholensportcompetitie van Nederland.

In april werden alle drie de korfbalteams en het damesvolleybal team eerste tijdens de regionale finale in Dordrecht. Afgelopen vrijdag mochten zij daarom meedoen aan de landelijke finale. De leerlingen moesten vroeg op pad, want de scholensportcompetitie vond plaats in Papendal. Maar niet voor niets, want alle teams vielen in de prijzen. De korfbalteams van de onder- en middenbouw werden tweede van Nederland. Zowel het korfbalteam uit de bovenbouw als het damesvolleybalteam werden derde van Nederland. Tim van de Berg, docent bewegingsonderwijs en één van de begeleiders deze dag: ‘We kijken terug op een leuke sportieve dag en zijn heel trots op het resultaat: alle deelnemende teams in de prijzen’.

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast houdt voor sport en hen - door samen te sporten - onvergetelijke en fijne momenten bezorgt. Olympic Moves, een initiatief van de KVLO, NOC*NSF en Coca-Cola Nederland, is sinds 2003 uitgegroeid tot de grootste schoolsportcompetitie van Nederland.

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: Burgemeester Keijzerweg (vmbo en brugklas mavo/havo) en Vijzellaan (havo/vwo).Foto’s: Damesvolleybalteam wint brons bij Olympic Moves (Kopfoto).
Onderste foto: Korfbalteam CSG De Lage Waard.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.