64e Ronde van Papendrecht wederom in wijk Westpolder

26 mei 2017
64e Ronde van Papendrecht wederom in wijk Westpolder

PAPENDRECHT - Zaterdag 3 juni 2017 wordt de 64ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden met als hoofdsponsor de Jumbo Supermarkten van Papendrecht.

Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de wijk Westpolder. Start en finish zijn in de Const Huygenslaan. Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Vondellaan en Jacob Catslaan en de P.C.Hooftlaan terug naar de Const Huygenslaan.

De organisatoren hopen op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt o.a. door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt.

Alle informatie over de ronde; het goede doel, de afsluiting van het parcours, deelnemers etc. staan op de site www.rondevanpapendrecht.nl.

Het wielercomité heeft weer een mooie wielerdag in elkaar gezet. Dit jaar start de organisatie met de Nieuwelingen.

Nieuwelingen “Grote prijs letselschade.com”
Om 11.00 uur gaan zij van start. Er staan tal van gerenommeerde renners aan het vertrek. Er wordt gereden om de “Grote Prijs letselschade.com”.

Amateurs/Sportklasse/junioren “Grote Prijs Drechtsteden Accountants & Adviseurs”
Om 12.30 uur starten onder meer de Papendrechters Chris Maas (Nederlands Kampioen), Peter Kooistra, Rene en Dennis Lems.

4 mijl van Papendrecht (hardloopwedstrijd Grote Prijs Esbi)
Om 15.30u de 4 Mijl van Papendrecht, een leuke hardloopwedstrijd door het gezellige centrum van Papendrecht. Nog voor de Elitekoers zal de wedstrijd van start gaan. Het parcours gaat over 4 rondes van 1 Engelse Mijl met de start en finish op de Constantijn Huygenslaan.

Elite/Beloften “Grote Prijs Jumbo Supermarkten”
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloftes, gereden worden volgens het hoogste prijzenschema. En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 17.00 uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim vijftig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 80 kilometer op de teller hebben staan. De elite/beloften die gaan strijden om de “Grote Jumbo Supermarkten”. Naast de Papendrechters Coen Groot en Frank de Reus staan ook dit jaar elite winnaar van 2015 Mitchell Huenders aan de start evenals Robin Wennekes. Kortom het belooft ook dit jaar weer een spektakel te worden.

Afsluiting Parcours Omwonenden
van 10.00 uur tot en met 19.30 uur zal het parcours worden afgesloten. Binnen deze tijd is het VERBODEN om motorvoertuigen op de hieronder vermelde straten te parkeren.

Constantijn Huygenslaan – Vondellaan – Jacob Catslaan – P.C. Hooftlaan.

Start én finish is in de Constantijn Huygenslaan. De bewoners dienen er rekening mee te houden dat er vanaf 8.00 uur dranghekken geplaatst zullen worden. Indien u verwacht uw auto deze dag te gebruiken, wordt u verzocht deze buiten het parcours te plaatsen.

Stichting Wielercomité Papendrecht & Politie Regionale Eenheid Rotterdam bedanken u bij voorbaat voor uw medewerking.

Goede Doel
Iedere bezoeker van de ronde van Papendrecht die daar een hapje of een drankje bestelt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht.

Goede Doel 2017 “Geef bewoners een glimlach”
De bewoners van In de Wieken en de Waalburcht mogen zich verheugen op het feit dat het Wielercomité hen heeft uitgekozen als Goede Doel 2017. Wij zullen als wielercomité Papendrecht onze bijdrage leveren aan het inzetten van een clown.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a. het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Jumbo Supermarkten van Papendrecht als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en advertenties hebben gezorgd. Verder de KNWU en ook dit jaar weer de spreekstalmeesters André Gelens en Mels de Kievit en natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.