63ste Wielerronde van Papendrecht na spannende koers gewonnen door Bart van den Berg

06 juni 2016
63ste Wielerronde van Papendrecht na spannende koers gewonnen door Bart van den Berg

PAPENDRECHT - Zaterdag 5 juni is de 63ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours was net als voorgaande jaren uitgezet in de Westpolder met start en finish op de locatie de Constantijn Huygenslaan.

Om 12.15 uur vertrokken de Nieuwelingen van de Constantijn Huygenslaan om 40 kilometer te koersen om de “Grote Elsco Drankenhandel”. Winnaar werd Wessel Krul uit Enkhuizen. Luuk Vollebregt uit De Lier kwam als 2e over de finish voor Jasper Kraaijenbrink uit Abbenbroek als 3e.

Om 13.45 kwam de sportklasse in actie voor de “Grote Prijs Maat”. Net als bij de nieuwelingen was een mooie koers te aanschouwen die helaas ontsierd werd door een valpartij in de laatste bocht van de koers. Nick Toonen uit Lisse kwam als 1e over de meet.

Regiorenner Arje de Waard uit Dordrecht werd tweede en als derde eindige Martijn Harteloh uit Zwijndrecht.

Als slotstuk van de dag kwamen in de zomerse omstandigheden om uiteindelijk 16.00 uur zoals gebruikelijk de Elite/Beloften in actie om de “Grote Prijs Rabobank” die dit jaar iets is ingekort. Het was een spannende koers die ondanks het zomerse weer gedeeltelijk in de regen werd gereden. Na een ontsnapping werd Bart van den Berg uit wijngaarden geëerd als winnaar en kwam Kelvin van den Dool uit Hoogblokland als tweede over de finish. Als derde mocht Lex Nederlof plaatsnemen op het podium.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.