62ste Wielerronde van Papendrecht

28 mei 2015
62ste Wielerronde van Papendrecht

PAPENDRECHT - Zaterdag 6 juni 2015 wordt de 62ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de wijk Westpolder. Sinds vorig jaar zijn start en finish verplaatst naar de Const Huygenslaan. Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Vondellaan en Jacob Catslaan en de P.C.Hooftlaan terug naar de Const Huygenslaan.

De organisatoren hopen op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt o.a. door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt.

Alle informatie over de ronde; het goede doel, de afsluiting van het parcours, deelnemers etc. staan op de site www.rondevanpapendrecht.nl.

Het wielercomité heeft weer een mooie wielerdag in elkaar gezet. Dit jaar start de organisatie met een extra categorie “aangepast wielrennen”

Aangepast Wielrennen “Koersen om prijzen van de Rabobank”
Om 11.45 uur gaat deze categorie voor het eerst van start in Papendrecht. Er wordt gereden om prijzen van de Rabobank.

Nieuwelingen “Grote Prijs TCA Antwerpen”
Om 12.45 uur gaan zij van start. Er staan tal van gerenommeerde renners aan het vertrek. Er wordt gereden om de “Grote Prijs TCA Antwerpen”. Het beloofd een spannende koers te worden.

Masters 40+ “Grote Prijs Rovanda Handel & Techniek”
Om 14.15 uur starten de renners om hun 50 km af te leggen.

Elite/Beloftes “Grote Prijs Autobedrijven van Wijngaarden”
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloftes, gereden wordenhet hoogste prijzenschema. En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.45 uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim zestig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 100 kilometer op deteller hebben staan. De elite/beloften die gaan strijden om de “Grote Prijs Autobedrijven van Wijngaarden”.

Bereikbaarheid
De woningen en winkels gelegen binnen het parcours zijn omstreeks 14.00 uur en 15.30 uur te bereiken via de doorsteek Const Huygenslaan-Heinsiusstraat. Aan te rijden via Coornhertstraat (nabij Riske). Ook in dringende gevallen kan met medewerking van de organisatie en de politie hier overgestoken worden. Bewoners die zaterdagmiddagde auto weg willen worden verzocht vroegtijdig hun voertuig buiten het parcours te parkeren. Uiteraard rekent het comité op ieders medewerking om het parcours zaterdag6 juni volledig auto vrij te hebben.

Goede Doel
Iedere bezoeker van de ronde van Papendrecht die daar een hapje of een drankje bestelt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht.

Voor deze 62ste ronde is dat Zwemvereniging De Geul
De afdeling Aangepast zwemmen van Zwemvereniging De Geul in Papendrecht richt zich op zwemmers met een verstandelijke- en/of lichamelijke handicap. Deze afdeling die sinds 2009 deel uitmaakt van de vereniging heeft ruim 40 leden.

Kinderen van 5 t/m 10 jaar met een verstandelijke- en/of een lichamelijke handicap kunnen hier terecht, evenals kinderen die via de reguliere methode niet kunnen leren zwemmen. Zij krijgen watergewenning en zwemles door vrijwilligers. Deze lessen worden één op één gegeven. De kinderen oefenen voor het A en B certificaat, dus geen diploma. Bij het certificaat wordt een brief afgegeven. Er wordt tweemaal per jaar afgezwommen voor het certificaat: in juni en in december. In overleg met de vrijwilligers kan bepaald worden of het kind in staat is om na certificaat B via de reguliere zwemles te oefenen om het reguliere A diploma te gaan behalen.

Ook voor volwassenen met een handicap is er de mogelijkheid om bij ons te komen zwemmen, zowel voor zwemmers met een verstandelijke handicap als voor mensen met een tijdelijke of chronische lichamelijke handicap. Deze twee groepen doen ieder een kwartier oefeningen in het water, onder deskundige begeleiding. Op deze avond is er altijd een vrijwilliger aanwezig als toezichthouder.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a. het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Rabobank als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en advertenties hebben gezorgd. Verder de KNWU en spreekstalmeesters André Gelens en Mels de Kievit en natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.