60ste Wielerronde van Papendrecht

21 mei 2013
60ste  Wielerronde van Papendrecht

PAPENDRECHT - Zaterdag 1 juni 2013 wordt de 60ste editie van de Wielerronde van Papendrecht verreden. Het parcours is net als voorgaande jaren uitgezet in de wijk Westpolder. Sinds vorig jaar zijn start en finish verplaatst naar de Const Huygenslaan. Het 1,6 kilometer lange rondje gaat vervolgens via de Vondellaan en Jacob Catslaan en de P.C.Hooftlaan terug naar de Const Huygenslaan.

De organisatoren hopen weer eens op een stralende wielerdag. Het actieve comité heeft alle vertrouwen in een succesvolle ronde. Dit komt dan zeker door de inzet van de afdeling Gemeentewerken van de gemeente Papendrecht, die er voor heeft gezorgd dat het parcours er piekfijn verzorgd bij ligt.

Alle informatie over de ronde; de afsluiting van het parcours, deelnemers etc. staan op de site www.rondevanpapendrecht.nl.

Masters 40+
Het wielercomité heeft weer een mooie wielerdag in elkaar gezet. Dit jaar start de organisatie met de categorie Masters 40+.
Om 12.45 uur gaan zij van start.  Er staan tal van gerenommeerde vertrekkers. Er wordt gereden om de “Grote Prijs Shipping Factory”. Aan de start staat o.a de Papendrechter Udo Janssen. Udo maakt deel uit van het organiserende wielercomité Papendrecht. Tot de favorieten behoren zeker Matthieu Hermans en Erik Bos, die respectievelijk in 2011 en 2009 de bloemen van Ron’s Bloemensjop mee naar huis namen. Maar top favoriet lijkt Marcel Alma.  Een renner die het parcours als zijn broekzak kent en tweemaal eerder in Papendrecht als 1e finishte. Alma won in 2013 al 5x een koers en werd even vaak tweede. Maar ook de winnaar van 2012 Erik Meerkerk staat aan de start om zijn kunstje te herhalen.
Kortom voldoende renners die berijdt zijn de strijd aan te gaan.

Sportklasse.
Om 14.15 uur starten er onder meer de Papendrechtse renners Erik Jan Jonker, Jeroen Bijnagte, Kemal Acar, Dennis en René Lems en natuurlijk Chris Maas. Maas is 2013 weer succesvol gestart; werd 1e in Rijswijk en 2e in ’s Gravendeel. Won in Papendrecht al twee keer en behoort nu tot de favorieten.
Zij zullen alles op alles zetten om de ronde miss Kim van den Hoogen te mogen kussen. Maar tot de echte kanshebbers De renners in de Sportklasse rijden om de Grote Prijs Autobedrijven Van Wijngaarden.

Goede Doel
Als het weer mee zit dan is het gezellig druk bij start en finish. En iedere bezoeker van de ronde die daar een hapje of een drankje neemt steunt het goede doel dat het wielercomité dit jaar weer heeft uitgezocht. Voor deze 60ste ronde is dat Vereniging De Zonnebloem, afdeling Papendrecht die net hun 30- jarig bestaan vierden. De Zonnebloem zorgt voor betekenisvolle ontmoetingen tussen vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking door ziekte of handicap. Er zijn tal van activiteiten.
Zo staat er in het voorjaar 2014 o.a. een toneelvoorstelling gepland in Giessenburg. Deze voorstelling wordt georganiseerd door de regionale afdeling van de Zonnebloem. Met de opbrengst van de ronde in 2013 verwacht het Wielercomité, i.s.m. De Snelle Vliet,  het busvervoer van Papendrecht naar Giessenburg voor haar rekening te kunnen nemen.

Elite/Beloftes
Om een goede wielerronde mogelijk te maken kan men niet zonder sponsors. In Papendrecht doet men nooit tevergeefs een beroep op de middenstand en het bedrijfsleven. Daardoor kan er bij het spektakelstuk, de Elite/Beloftes, gereden worden volgens het hoogste prijzenschema. En dat zorgt er weer voor dat rond de klok van 15.45  uur tal van prominenten aan de start verschijnen van de snelle ronde van Papendrecht. Ruim zestig rondjes draaien de coureurs alvorens ze 100 kilometer op de teller hebben staan. De elite/beloften die gaan strijden om de “Grote Prijs Rabobank”.
Aan de start in Papendrecht verschijnen onder meer coryfeeën als Ronald Roos. Roos won in Papendrecht eerder bij de Masters en de Elite en kent het snelle parcours als geen ander.
Concurrentie en strijd zal er zeker komen van de kant van eerdere winnaar in 2010 en 2012 Dennis Smit.  Kortom het belooft weer een spektakel te worden. Burgemeester de Bruin zal het startschot lossen.

Het wielercomité wil benadrukken dat het organiseren van een ronde niet mogelijk is zonder de inbreng en medewerking van o.a. het College van B & W, dienst Gemeentewerken, Politie Zuid Holland Zuid, Rode Kruis en de Ambulancedienst, de Rabobank als hoofdsponsor en alle andere sponsors die voor premies en advertenties hebben gezorgd. Verder de KNWU en spreekstalmeesters André Gelens en Mels de Kievit. Mels is enkele jaren terug gestopt als speaker, maar bewees vorig jaar al in Papendrecht het vak nog altijd te verstaan. Hij komt 1 juni graag op herhaling. Natuurlijk alle medewerkers en de omwonenden rond en binnen het parcours.

Bereikbaarheid
De woningen en winkels gelegen binnen het parcours zijn omstreeks 14.00 uur en 15.30 uur te bereiken via de doorsteek Const Huygenslaan-Heinsiusstraat. Aan te rijden via Veerweg, Coornhertstraat (nabij Riske). Ook in dringende gevallen kan met medewerking van de organisatie en de politie hier overgestoken worden. Bewoners die zaterdagmiddag met de auto weg willen worden verzocht vroegtijdig hun voertuig buiten het parcours te parkeren.
Uiteraard rekent het comité op ieders medewerking om het parcours zaterdag 2 juni volledig auto vrij te hebben.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.