Ook Phoenix’17 J2 team geplaatst voor regio kampioenschappen badminton

03 juni 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Zaterdag 1 juni was het D-day voor het Phoenix’17 J2 team. Het streed voor een ticket om naar de regio kampioenschappen te mogen gaan voor het district Zuid West op 8 juni in Capelle aan de IJssel. Zowel voor het team als voor Phoenix’17 als badmintonclub een belangrijke en unieke gebeurtenis in het bestaan van de club. En het team pakte dat ticket met beide handen beet.

De voorbereiding voor de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen begon op de woensdag. Door de vele vakanties en examen dagen van de scholen was het trainen erbij ingeschoten. Een inspirerende peptalk van hoofdtrainer Stephen Tittel was nodig om J2 wakker te schudden.

Tittel verwees naar jeugdteam 1, die geen kampioen meer konden worden, maar stilstond bij de prestatie die J1 had neergezet waar het Phoenix’17 Bestuur een diepe buiging voor maakte. Met spelers die respectievelijk een hartkwaal en een spierziekte hebben, en een 13-jarige die in de Onder 17 klasse speelt, waren zij erin geslaagd om 2e te worden. Dit moest de inspiratiebron worden voor J2 om de baan op te vreten, om te beseffen dat zij nog alles hadden om voor te spelen.

J2 moest uit spelen tegen Sluyk Lekkerkerk J3. Met lekker weer voer het team met de pont over vanuit Kinderdijk naar Lekkerkerk, en begon de warming up om het team op scherp te krijgen. De zenuwen waren te merken in het team, ze wisten waarvoor ze streden.

Men ving de wedstrijd aan met de dubbels. Beide dubbels maakten het zich te moeilijk. Kaj Petra en Roan van der Molen waren onzorgvuldig met veel fouten. Ze moesten ervoor knokken om de winst binnen te halen. 2-0 stond het na de dubbels, een goede start.

De enkels waren ook moeizaam. Petra vocht met name tegen zichzelf. Te onrustig, niet de juiste tactiek toepassend ondanks coaching zorgde voor veel onrust in zijn spel. Toch was Petra in staat om de wedstrijd in een driesetter naar zich toe te buigen, hetgeen met een gebalde vuist bij Petra ontvangen werd.

Ook Van der Molen maakte het zich moeilijk. De 1e set werd nog gedecideerd gewonnen, de 2e wedstrijd was stroperig. Na de nodige tactische aanwijzingen kon Van der Molen zich herpakken en in 21-7 winnen van een goede tegenstander.

Daar waar de heren zaten te worstelen, was het niet anders voor de meiden Lara Visser en Jade van Gooswilligen. Visser moest als 1e dame tegen de 1e dame van Sluyk en dat was pittig, er werd om heel veel loopwerk gevraagd, hetgeen Visser onvoldoende kon opbrengen. Daar speelde ook het gebrek aan de juiste uitvoering van tactiek een belangrijk onderdeel. Helaas verloor Visser. Een belangrijke leerles om aan te pakken door de trainers.

Ook bij Van Gooswilligen verliep het niet anders. Niet wetende wat het verweer moest zijn tegen haar tegenstandster werd de 1e set verloren. De peptalk van de hoofdcoach was nodig om vervolgens een sublieme 2e set af te leveren waar Van Gooswilligen eindelijk kon laten zien wat ze dit seizoen geleerd heeft. Helaas verloor ze haar enkel.

Na de dubbels en de enkels kwam de stand op 4-2 voor Phoenix’17. Hiermee was J2 officieel kampioen geworden en was de spanning weg. De honger was nog niet gestild en de 2 mixen moesten de dorst definitief lessen. En dat werd gedaan.

Beide mixen werden gewonnen en daarmee mag Phoenix’17 J2 samen met het herenteam J3 afreizen naar de regio kampioenschappen op 8 juni in Capelle aan de IJssel. Een uitstekende prestatie na meerdere seizoenen van hard trainen en in het 2e jaar van het bestaan van Phoenix’17.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.