Leerlingen CSG De Lage Waard trekken van binnen naar buiten

03 juni 2019 door Hennie van der Zouw
Leerlingen CSG De Lage Waard trekken van binnen naar buiten

PAPENDRECHT - Op 23 mei organiseerde de locatie vmbo/mavo een B&B dag. B&B staat voor: van Buiten naar Binnen en van Binnen naar Buiten. Een groot deel van de leerlingen trok erop uit om buiten de school kennis op te doen. Ook kwamen er interessante personen van buiten de school naar binnen.
De leerlingen uit het derde en vierde leerjaar gingen naar Corpus in Leiden, het Belasting & Douanemuseum in Rotterdam of het Biesboschmuseum in Werkendam. Ook bezochten een aantal klassen een bouwplaats of een bedrijf in de regio.

De eersteklassers bestudeerden in Blijdorp met behulp van een opdrachtenboekje het gedrag van dieren. Een deel van de tweedeklassers bezocht in Rotterdam een synagoge en een moskee en hadden daarna op school een leerzame en smakelijke kookworkshop.

De rest van de tweedeklassers waagde zich in Dordrecht aan een speurtocht in de historische binnenstad. Met veel enthousiasme bestudeerden ze verschillende monumentale gebouwen en beeldhouwwerken om zo de antwoorden op de vragen te vinden. Dat Defensie juist deze dag had uitgekozen om in Dordrecht een Landmachtdag te houden, was een extraatje. De route voerde de leerlingen over het Statenplein waar ze maar al te graag met de militairen op de foto gingen.

Al met al kijkt CSG De Lage Waard terug op een zeer geslaagde B&B-dag die zeker voor herhaling vatbaar is.

CSG De Lage Waard is een open christelijke scholengemeenschap voor vmbo, mavo, havo en vwo. CGS De Lage Waard heeft twee vestigingen in Papendrecht: Burgemeester Keijzerweg (vmbo en brugklas mavo/havo) en Vijzellaan (havo/vwo).

Foto: Leerlingen CSG De Lage Waard doen een speurtocht en gaan op de foto met de Landmacht

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.