Dilara Günes, oud-leerling van de Willem, valt met haar team in de prijzen

31 mei 2019 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Aan  derdejaars bachelorstudenten International Studies van de Universiteit Leiden werd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken gevraagd om beleid te bedenken en met suggesties te komen over waar middelgrote Nederlandse bedrijven het beste kunnen investeren in de zogenaamde ’ring van instabiliteit’ rondom Europa.

Zes teams van ongeveer vijftien studenten hebben deze uitdaging opgepakt en zijn voor een praktijkvak drie maanden hieraan gaan werken. Uiteindelijk hebben de groepen beleidstukken gemaakt en op 14 mei hun presentaties gegeven over hun oplossingen en suggesties op de Haagse campus van de Universiteit Leiden.

Het team van Dilara, oud-leerling van het Willem de Zwijger College, is uiteindelijk als winnaar gekozen door een jury van academici en beleidsmedewerkers van het Ministerie, omdat hun beleid zowel academisch relevant als praktisch haalbaar is. Hun suggestie was, dat het Ministerie het beste kan investeren in een samenwerking tussen Nederlandse en buitenlandse gemeenten in Marokko en Georgië op het gebied van landbouw, watermanagement en toerisme.

Deze lokale aanpak van de studenten vond de jury erg origineel en dat gaf de uiteindelijke doorslag voor de winst.

Als prijs kreeg Dilara en haar veertien medestudenten een mooi certificaat en zijn ze uitgenodigd om hun presentatie nogmaals te geven op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het kan zijn dat het Ministerie rekening houdt met dit originele beleidsadvies bij het maken van beslissingen over nieuwe investeringen, maar….. dat is geen garantie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.