Nu al grote belangstelling voor Johnny Cash Memorial

05 september 2013
Nu al grote belangstelling voor Johnny Cash Memorial

PAPENDRECHT -  Op 12 september a.s. is het 10 jaar geleden dat Johnny Cash (1932-2003) overleed. Ter gelegenheid daarvan vindt op zondag 15 september van 19:00 uur tot 21:00 uur in Theater De Willem een bijzondere herdenking plaats, bestaande uit een kerkdienst en een concert.

Deze week is besloten om de bezoekers, vanwege de verwachte toeloop, de (gratis!) kaarten te laten reserveren.
 
Organisator Piet van Die legt uit:"De memorial krijgt nogal wat publiciteit. Volgende week 12 september zelfs op de tv: bij 'Tijd voor Max', Nederland 2 om 17.35 uur ben ik te gast, samen met de band Cashflow3.
 
Ik zou het vervelend vinden als mensen uit Papendrecht achter het net zouden vissen. Daarom dit mailtje: reserveer je gratis kaarten. Laat je niet afleiden door de genoemde reserveringskosten: die worden niet berekend. Reserveren kan alleen bij Theater De Willem via  http://webshop.theaterdewillem.nl/programma/voorstelling/487/ of per telefoon op maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur via 078-615 82 26.

Tijdens de kerkdienst zullen leven en geloof van de legendarische zanger centraal staan. In plaats van psalmen of gezangen klinkt de muziek van Johnny Cash. En meezingen mag!

De voorgangers in de dienst zijn Fred Omvlee en Piet van Die. Fred Omvlee is krijgsmachtpredikant en bekend van Elvis-diensten. Piet van Die is predikant van De Morgenster in Papendrecht en organiseerde eerder een Cash-dienst die landelijk veel publiciteit kreeg (zie ook links onder)

Medewerking wordt verleend door Cashflow3, een coverband die songs van Johnny Cash op het repertoire heeft. Na afloop van de dienst wordt er door Cashflow3 nog een extra concert van een uur gegeven waarin ook niet-religieuze songs van Cash zullen klinken.

Cashflow3 is ontstaan na een eerdere Johnny Cash-kerkdienst. De musici die meewerkten aan deze dienst kregen zo de smaak te pakken dat ze besloten hun samenwerking vaste vormen te geven.

Deze memorial wordt georganiseerd door De Morgenster in samenwerking met Theater De Willem en de website www.johnny-cash-infocenter.com. Iedereen is van harte welkom. De deur staat vanaf 18.30 uur open.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.