Overvolle kerk bij Johnny Cashdienst

03 februari 2013
Overvolle kerk bij Johnny Cashdienst

PAPENDRECHT - Op zondag 3 februari om 17.00 uur werd er een heuse Johnny Cashdienst gehouden in de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat, een bijzonder initiatief van dominee Piet van Die die zelf een grote Johnny Cash fan is.

De afgelopen weken haalde deze dienst zelfs landelijke pers zoals de Telegraaf en diverse radiostations.
Mede daardoor kwamen vele fans uit heel Nederland naar deze dienst, die al snel overvol zat. Om 16.50 uur moest Piet van Die een oproep doen om aan alle Papendrechters te vragen hun plaatsje af te staan aan bezoekers van buitenaf. Om 19.30 uur werd de dienst daarom nogmaals gehouden voor de Papendrechters en degenen die de dienst graag nogmaals wilden meemaken en ook deze dienst was goedgevuld.

In deze dienst stond het geloof van Johnny Cash centraal. De Papendrechtse psycholoog Matthijs Goedegebuure bracht een aantal nummers van Cash op een indrukwekkende wijze ten gehore, dat heel dicht bij de drive en de stijl van Johnny Cash lag. Enthousiast klapten en zongen aanwezigen mee, waaronder ook velen die al jarenlang geen kerk meer van binnen hadden gezien.

En zoals het hoort bij een echte kerkdienst, werd er ook een preek gehouden door Piet van Die. Hierin kwam heel eerlijk naar voren dat Johnny Cash niet alleen een diepgelovige kant had, maar ook een donkere kant waar hij stevig mee worstelde in zijn leven. Een leven van sex, drugs en rock and roll. Maar ondanks alle moeilijkheden die hij meemaakt en veroorzaakt, strekt God zich uit naar Cash en keert Cash weer bij God terug als een verloren zoon. Die donkere kant heeft hij echter nooit helemaal van zich kunnen afschudden. 

Na afloop werd er nog lang doorgepraat onder het genot van een kop koffie/thee en een aantal nummers van Matthijs Goedegebuure als live achtergrondmuziek.


Ds. Piet van Die


Matthijs Goedegebuure speelt een aantal Cash songs


Er waren heel wat echte Cash fans aanwezig.

Foto's, video's en tekst: Hans Huisman

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.