Johnny Cash dienst haalt landelijke pers

11 januari 2013
Johnny Cash dienst haalt landelijke pers

PAPENDRECHT - Op zondag 3 februari 2013 wordt er in de Morgensterkerk om 17.00 uur een heuse Johnny Cash dienst gehouden. De voorbereidingen voor deze dienst zijn al bijna een jaar aan de gang,

Dat het geen gewone dienst zal zijn, heeft de landelijke pers ook opgepakt. Vandaag (vrijdag 11 januari) stond er zelfs een paginagroot artikel in De Telegraaf, dat er uitgebreid aandacht aan schonk. En waarschijnlijk stuurt het dagblad Trouw een verslaggever naar de dienst.

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat Johnny Cash (1932-2003) overleed. Het herdenkingsjaar wordt geopend met een heuse kerkdienst rond 'the man in black'. Deze dienst vindt plaats op zondag 3 februari 2013 om 17.00 uur in de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat 1 in Papendrecht. In deze dienst klinken geen Psalmen of gezangen, maar de muziek van de bekende singer-songwriter Johnny Cash. En meezingen mag!

Cash was een diepgelovig mens. De talloze gospels die hij opnam zijn daarvan de illustratie. Ze getuigen van de rust en vrede die hij in zijn turbulente leven zocht en vond bij God. Maar ook van de levenslange worsteling met zijn donkere kant.
Iedereen is van harte welkom in de dienst. Je hoeft er zeker niet religieus voor te zijn. De deur staat vanaf 16.30 uur open. Na afloop is er koffie en thee, en is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en na te praten, onder het genot van een toegift.

Ds. Piet van Die, de voorganger in deze dienst (zie foto), is een Johnny Cash-fan. Muzikale medewerking wordt verleend door Matthijs Goedegebuure, psycholoog van beroep, maar in zijn vrije tijd vertolker van songs van Cash.

De voorzitter van de Johnny Cash fanclub heeft al aangegeven te komen, evenals wethouder Joke Reuwer-Verheij.

Meer weten? Piet van Die (tel. 078 6150864) of kijk op www.pietvandie.nl

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.