Drechtstreek verliest ook slotwedstrijd

27 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Drechtstreek verliest ook slotwedstrijd

PAPENDRECHT - Ook in de laatste wedstrijd van de competitie wist Drechtstreek niet tot winst te komen. Het verloor met 0-3 van Wilhelmina’26 uit Wijk en Aalburg. De spelers van Wilhelmina'26 lieten duidelijk zien dat ze voor de punten wilden strijden terwijl Drechtstreek zich soms enigszins lusteloos toonde.

Waarschijnlijk speelde mee dat Wilhelmina in theorie nog voor een plek in de nacompetitie kon gaan, afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. Bij Drechtstreek leek het vuur om er nog iets van te maken te ontbreken. Immers, het was een week eerder duidelijk geworden dat de ploeg niet in de nacompetitie zou belanden.

Wilhelmina’26 begon fel aan de wedstrijd. Al heel snel was Gerbrand Vos dicht bij een doelpunt maar zijn schoot raakte de paal. In de 6e minuut was het Samuel Hartgers die de 1-0 binnen kopte en zo keek Drechtstreek al snel tegen een achterstand aan. Daarna hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht maar het was maar goed dat Drechtstreek goalie Joris Moesman weer uitstekend keepte want hij werd flink belaagd. Hij wist zijn doel tot aan de rust verder schoon te houden.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Wilhelmina bleef de bovenliggende ploeg ook al kreeg Drechtstreek ook kansen. Vooral Thijs den Dunnen was erg ongelukkig voor de goal. Hij kreeg een handvol mogelijkheden, meestal op aangeven van Ties van Aggelen, maar tot scoren kwam hij niet.

Ruim een kwartier in de tweede helft was het Gerbrand Vos die de 0-2 achter doelman Moesman wist te werken en tien minuten voor tijd was het andermaal Samuel Hartgers die scoorde en de eindstand op 0-3 bepaalde. Bij Wilhemina’26 kreeg keeper Martijn Knoop kort voor het eind nog een publiekswissel omdat hij zijn laatste wedstrijd voor zijn club speelde.

In deze laatste wedstrijd van een bewogen seizoen met een tussentijdse trainerswissel en flink wat blessures bleek opnieuw hoe lastig Drechtstreek tot scoren komt. Het is voor de ploeg te hopen dat men daar in het nieuwe seizoen een oplossing voor weet te vinden want slechts 37 doelpunten in 26 wedstrijden kan alleen maar een mager resultaat worden genoemd. Ook de hoeveelheid tegendoelpunten was veel hoger dan gewenst. In het nieuwe seizoen komen er enkele spelers terug die de club eerder verlaten hadden en wellicht kunnen die de ploeg weer wat versterken.
Na de wedstrijd werden twee routiniers uit de selectie, Jorn van Drimmelen en Ton Groffen, door de club nog even in het zonnetje gezet omdat ze beide inmiddels meer dan 200 wedstrijden in het 1e elftal hebben gespeeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.