Tweede weekend Regiokampioenschappen voor de Geul.

27 mei 2019 door Hennie van der Zouw
Tweede weekend Regiokampioenschappen voor de Geul.

PAPENDRECHT - In het Hofbad in Den Haag werd dit weekend weer twee dagen gezwommen tijdens de Regiokampioenschappen in het 50 meterbad. Een aantal zwemmers van de Geul had aan 1 of meerdere limieten voldaan en mocht zodoende starten tijdens deze wedstrijd. Omdat er in het 50 meterbad gezwommen wordt, vallen er meestal niet al te veel PR’s te noteren maar 4 Geulzwemmers slaagden er toch in hun beste tijd op een afstand te verbeteren. Aaike de Tender verbeterde zich op zowel de 50 vlinder als de 50 rug, Lois van Valen zwom een PR op de 50 vrij en Laura ’t Lam liet een PR noteren op de 100 vlinder.

Bij de jongens in de categorie junioren 2 hadden Aaike en Tjomme de Tender een flink aantal limieten op zak en startten beiden op 7 afstanden. Beiden leverden hun beste prestatie op de zware 1500 vrij, Aaike werd hier 5e en Tjomme 6e.

In de categorie meisjes junioren 1 startten Donna Verhoef en Evi Kleijn op de 50 vrij, Donna werd hier 25e  en Evi 35e. Laura ’t Lam en Lois van Valen deden in de categorie meisjes junioren 2 van zich spreken door 4e en 5e te worden op de 50 vrij.  Laura voegde hier nog twee 6e plaatsen aan toe op de 100 vlinder en de 400 wissel.

Daphne van Tilburg, categorie meisjes junioren 3, leverde haar beste prestatie op de 400 wissel, met een 12e plaats.

Sam IJzerman kwam bij meisjes senioren  4x aan de start, haar hoogste notering haalde ze op de 400 vrij met een 6e plaats. Debra de Lange werd op deze afstand 7e. Esmée Roodenburg tikte als 13e aan op de 50 vrij en Kirana Hoogenbosch zette de 11e tijd op de klokken op de 50 school.

Er worden ook altijd estafettes gezwommen tijdens de Regiokampioenschappen. Op de 4x200 vrij werden Evi Kleijn, Donna Verhoef, Daphne van Tilburg en Lois van Valen knap 5e en het damesteam met Laura ’t Lam, Debra de Lange, Esmée Roodenburg en Sam IJzerman pakte een mooie 4e plaats.
Op de 4x100 vrij werd het meisjesteam met Laura ’t Lam, Evi Kleijn, Donna Verhoef en Daphne van Tilburg 7e. Debra de Lange, Kirana Hoogenbosch, Esmée Roodenburg en Sam IJzerman werden bij de dames 10e.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.